Szekeres Viktor

Újabb mozifilm készült Stephen King történeteiből

Egy 90-es évekbeli, eddig még feldolgozásra nem kerülő Stephen King-történetet tervez leforgatni Tom Holland, horrorrendező, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Frászkarika vagy a Gyerekjáték.

Tom Holland, a Gyerekjáték és az eredeti Frászkarika rendezője következő filmjeként egy Stephen King-novellát, A tízórai embereket (The Ten O'Clock People) fogja feldolgozni. A népszerű horroríró művei nem ismeretlenek számára, hiszen korábban már elkészítette a Sorvadj el! adaptációját, sőt egy tévés minisorozat formájában ő rendezte a Langolierek - Az idő fogságában-t is. Érdekesség, hogy A tízórai emberek is egy novellás kötetben jelent meg, akárcsak a Langolierek.

Az 1993-ban megjelent történet annak idején azzal hívta fel magára a King-rajongók figyelmét, hogy nem Maine államban játszódott, hanem Massachusettsben, azon belül is Bostonban. A tízórai emberek története egy férfiról szól, aki megpróbál leszokni a dohányzásról, de felfedezi, hogy káros szenvedélye a valóság egy rémisztő szeletét fedte el előle. A tervek szerint a film forgatása nyáron kezdődne el, a szereposztásra a napokban kerülhet sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Reparamorf #3
    Inkább már a Setét Torony-t kellene megfilmesítenie valakinek.
    Mert ez a történet igen gyengécske. Gondolom occo kici film lesz...
  • Wittgen #2
    Lehet, hogy Holland-nak csak ez az 1 SK könyve van, ezért ennek a történeteiből készít filmet
  • NEXUS6 #1
    Az a gond a SK könyvekkel, hogy max egy olyan sztori van bennük, amely a Homályzóna egy 40 perces epizódját éppen hogy megtölti. Azonban SK-ban az a zseniális, hogy ezt a gyenge sztorit igazi hús vér emberekkel játszatja el.

    A fő gond az viszont, hogy a filmadaptációkból kimaradnak azok a színészek, akik ezeket a szereplőket hitelesen tudnák alakítani, helyettük max pár közepes CGI effekt van. Feltéve ha a költségvetés megengedi.