Szekeres Viktor

Megvan az új Hannibal Lecter

Mads Mikkelesen személyében megtalálták az új Hannibal Lectert. Azonban ezúttal a sorozatgyilkos nem filmben fog feltűnni, hanem egy róla szóló tévésorozatban fogja segíteni az FBI-t.

Ha az elkészült mozifilmeket vesszük, akkor eddig három színész játszhatta el Thomas Harris regényeinek egyik főhősét, Hannibal Lectert a vásznon, Brian Cox, Anthony Hopkins és Gaspard Ulliel. Ugyan a jelenleg készülő adaptáció már nem mozis lesz, hanem tévés (sőt, tévésorozatos!), de ettől még a sorozatgyilkos pszichiáter eljátszása ugyanúgy presztízsfeladatnak tűnik. Éppen ezért talán nem is meglepő, hogy olyan kaliberű színészt választottak az NBC csatorna szériájának készítői, mint a dán Mads Mikkelsen, aki a minap nyerte el a Cannes-ben megrendezésre került filmfesztiválon a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.


Az amerikai NBC csatorna, valamint a francia Gaumont Studios közös sorozata 2013. elején kerül bemutatásra a legtöbb országban, így Magyarországon is. Az első körben 13 epizód fog készülni belőle, s siker esetében folytathatják, feltehetőleg egészen a hetedik évadig - legalábbis Bryan Fuller, a készítő azt mondta korábban egy interjúban, hogy nagyjából ennyi időre tervezte meg előre, nagyvonalakban a széria történetének alakulását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #3
    Nekem pl. a Hannibál ébredése jött be legjobban, pedig a Hoppkins filmeken nőttem fel...
  • winnie #2
    miért pont ő? brian cox az igazi hannibal, nem?
  • tomboy013 #1
    Nekem Hopkins marad az egy és igaz Hannibal de azért kíváncsi leszek erre a sorozatra.