Szekeres Viktor

Igazi kalandfilm tarolta le Amerikát

Az idei második Hófehérke-mozifilm Amerikában az év egyik legjobb startját produkálta, még a sokkal többe kerülő és sokkal nagyobb hátszéllel rendelkező Men in Black 3-at is lepipálta.

Nemcsak Magyarország, hanem Amerika legnézettebb filmje is a Hófehér és a vadász (Snow White and the Huntsman) lett, mely 3 773 moziban 56,2 millió dollárt kalapozott össze, ami azt jelenti, hogy év negyedik legerősebb hétvégéjét produkálta, megelőzve többek között a Men in Black 3-at, és az olyan jókora buktákat, mint a John Carter vagy a Csatahajó. A 170 millió dollárba kerülő, Kristen Stewart főszereplésével forgatott kalandfilm igencsak megosztotta a kritikusokat, de sem a pozitív, sem a negatív véleményeket közlő oldal nem került túlsúlyba.

Szakértők szerint a Universal filmjének sikerét a marketing kampánynak köszönheti, mely sikeresen bevonzotta a mozikba a férfiakat is - senki sem hitte volna, hogy a nézők 47%-a lesz hímnemű, márpedig a mozis exit poll-felmérések ezt igazolják. Jellemző módon a korábban mozikba került Tükröm, tükröm esetében a fő célcsoportnak mindössze 26%-a volt fiú. Ha a kor szerinti eloszlást vesszük, akkor talán az is meglepetés lehet, hogy a nézők 52%-a 30 éves vagy annál idősebb volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ayma #2
    Szívemből szólsz.
    Asszony elrángatott, de akkora csalódás lett. Szép jelentek, korrekt kosztüm, C.T. jelenetei jók voltak, de ennyi. Féltem a "sztár" főszereplőktől és beigazolódott. De amiben a leginkább igazad van, hogy a sztoriban rengeteg potenciál van, és közel nulla lett belőle kihasználva.
    Alkonyat rajongókon kívül senkinek nem ajánlom a filmet.
  • tteron #1
    Nem szeretek trollkodni, de még ennyire rossz filmet nem láttam. A színészek szájába adott szövegektől kapartam falat. Az hogy ok okozat kiderüljön, hogy mit miért, valóban megindokolva ne is keress.)) Hófehér (mert a magyar címbe nem is lehet kicsinyíteni :)) azért csinál minden mert Csak, meg így szól történet azé':)! Ez nagyjából az összes színészre elmondható le számítva Charlize Theron jelenlétét, mert az a pár jelenet amibe bele van téve az még szól is valamiről (leszámítva a szájába adott szövegek, mert azok jó része gáz). A látványtól sem esel azért hasra, mert sajnos itt is van egy csomó funkciótlan és következetlen nagy semmi. Azért is fájó, hogy ilyen sz** lett a film, mert benne van a potenciál és sokkal elemibb viszony rendszert lehetett volna felépíteni (persze akkor picit korhatáros is lenne :)). Így csak egy baromi nagy vázlat az egész, egymásra dobált klisékkel, érzelem és logika nélkül. Kár érte.