Szekeres Viktor

Bruce Willis új filmje máris rekordot döntött - itt a magyar előzetes

Bruce Willis, Edward Norton és Bill Murray is ott van Wes Anderson legújabb filmjének szereplői között, melyet szerencsére pár nappal az amerikai bemutató után mi is láthatunk.

Már pénteken is arról számolhattunk be, hogy a Holdfény királyság (Moonrise Kingdom) rekordgyanús debütálást sejtet, s most mindezt csak megerősíteni tudjuk. Wes Anderson legújabb filmje hétvégén 4 moziból 523 ezer dollár bevételt hozott, ami 130 750 dolláros vászonátlagot jelent, azaz egy moziban átlagban ennyi pénzt hagytak ott a filmre jegyet vásárlók. (Egy átlagos, 2500 moziban bemutatott film 4-6 000 dolláros vászonátlagost szokott produkálni.)


Mindez pedig azt jelenti, hogy a nálunk csütörtökön bemutatásra kerülő film minden idők legjobb, élőszereplős vászonátlagával indított, azaz a Holdfény királyságnál tömöttebb termekkel csak animációs filmek futottak az első hétvégéjükön (a Disney gyakran mutatja be animációit 1-2 moziban a premier előtt, jóval magasabb helyárakkal és rengeteg kiosztott ajándékkal). Az eddigi élőszereplős csúcstartó a Dreamgirls volt 126 316 dolláros vászonátlaggal.

És a remek kritikákból azt is le lehet szűrni, hogy Wes Anderson hetedjére is megcsinálta, ugyanis ő eddig azon kevés rendező közé tartozott, akik nem tudtak hibázni, eddigi filmjei (Petárda, Okostojás, Tenenbaum, a háziátok, Édes vízi élet, Utazás Darjeelingbe, A fantasztikus Róka úr) mind 7.0/10-es értékelés fölött teljesítettek az IMDb-n.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #5
    Mi a szar ez ?
  • Cef #4
    Basszus, melyik idióta találta ki ezt a szereposztást egy ilyen filmhez? :D
    Amúgy nincs vele baj, hogy csak mellélszereplőként vannak ott, csak egy csöppet LOL. Mindenesetre érdekes filmnek tűnik, a trailer alapján egész hangulatos, kíváncsi vagyok rá.
  • xido #3
    Az a vicc,hogy Willis nevével kell eladni a cikket,holott Wes híres arról,hogy tele van neves sztárokkal minden filmje,ebben is Ed Norton meg Bill Murray is ott van és csak mellékszereplők ám pár kiskorú mellett..
  • george71 #2
    Kár hogy a videót a felhasználó már eltávolította.. így a link a semmire mutat :-(
  • Zombee #1
    Az ilyen rekordról csak annyit, hogy valószínűleg koncentráltan vannak jelen az érdeklődők, 2500 vászonnál már nem lenne ilyen eredmény...