Szekeres Viktor

A sötét lovag napjai meg vannak számlálva

Már csak péntekig birtokolja A sötét lovag a minden idők harmadik legtöbb mozis bevételét produkáló filmjéért járó előkelő helyezést Amerikában, mert A bosszúállókat nem lehet megállítani.

Hétvégén Amerikában három hét uralkodást követően a második helyre esett vissza A bosszúállók, de ez nem annak köszönhető, hogy hirtelen nagyobb mértékben csökkentek volna a bevételei (épp ellenkezőleg!), hanem mindössze egy premierfilmnek, a Sötét zsaruk harmadik részének. Joss Whedon képregénymozija a 34%-os esés után begyűjtött 37 millió dollárral nemcsak minden idők második legjobb negyedik hétvégi teljesítményének címét szerezte meg, hanem elérte az 500 milliós bevételi határt, melyet eddig csak az Avatar, a Titanic és A sötét lovag lépett át. (Ehhez mindössze 23 napra volt szüksége a filmnek, ami ugyancsak új csúcs.)

Egész pontosan, legalábbis a vasárnapi becslések alapján 513,7 millió dollárnál jár A bosszúállók Amerikában, ami azt is jelenti, hogy napok kérdése és A sötét lovag 533,3 millió már nem lesz elegendő az örökranglista harmadik helyéhez. Az még mindig nem látszik, hogy A bosszúállók mikor fog kifulladni, de az újabb előrelépéshez nagy bravúr fog kelleni. (A Titanic ugyanis év elején még "csak" 600 milliós bevétellel bírt, azonban a 3D-s premiernek köszönhető már 658 milliónál tart.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!