Szekeres Viktor

Sok millió dollárt keresnek a filmesek Csernobillal

Videójáték révén már többen is profitáltak a 80-as években Csernobilban történtekből, s most már a filmesek is tudtak némi pénzt keresni az atomkatasztrófa díszleteivel.

Ahhoz képest, hogy idén milyen sikeresnek bizonyult eddig a talált videókamerás koncepció, az Ideglelés Csernobilban (Chernobyl Diaries) a várakozások alatt teljesített hétvégén Amerikában, bár az is igaz, hogy ezúttal nem beszélhettünk klasszikus értelemben vett "talált videókameráról". Pedig még az az Oren Peli is ott volt a producerek között, aki a Paranormal Activity hatalmas sikerével bizonyította, hogy ért a műfajhoz. A péntektől játszott horror három nap alatt mindössze 8 millió dollár bevételt ért el Amerikában, s ezzel a hétvégi toplistán mindössze az ötödik helyet szerezte meg. (A kezdés még az Apollo 18 tavalyi gyenge nyitányát is alulmúlta.)


Persze a minimális költségvetésnek köszönhetően a film így is rentábilis lesz, a csalódást keltő start mindössze az esetleges mozis folytatásokra lesz hatással. Elemzők szerint a gyenge szereplők egyik oka, hogy az előzetesek nem voltak túlságosan egyértelműek, azokból nem derült ki, hogy milyen veszély fenyegeti a Csernobilban túrázó amerikaiakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pityu83 #6
    Hát én szívesen ki mennék körbe nézni fotózgatni,nekem olyan misztikus ez a csernobil dolog,de ilyen szörnyek meg egyéb badarságok sosem jutnának róla eszembe.
  • Zombee #5
    Csernobil és a Zóna nagyon jó helyszín egy horrorfilmhez, már önmagában a szellemváros félelmetes. Én tuti összeszarnám magam egy sétától a Zónában mindenféle sugárzás nélkül is, fényes nappal.
  • bladesoft #4
    Bár a trailerben volt 1-2 jó jelenet.
  • bladesoft #3
    Én már várom a Katrina hurikán naplókat;
    Japán cunami naplókat,
    Fukushima erőmű naplókat;
    Costa Concordia naplókat.
    Mert Hollywood legalább annyira ötletes mint politikusaink ha adóról van szó.
  • Gauge #2
    Nem láttam a filmet, ezért arról nyilatkozni nem tudok. Nem látok viszont semmit kivetni valót abban, hogy a történtet így dolgozták fel. Ez egy film, fikció az egész.
  • Pityu83 #1
    De gagyi,mindenből már hülye horror filmet csinálnak,miért kell mindenbe beleképzelni valamit,csernobil története úgy volt jó ahogy van,nem mindenféle szörnyekkel meg egyébb hülyeségekkel.