Szekeres Viktor

Egyre kevesebb embert érdekelnek a Men in Black-filmek?

Amerikában egyre kevesebben nézik meg a nyitóhétvégén a Men in Black-filmeket, hisz hiába szárnyalta túl bevételben a mostani kezdés az előző filmekét, kevesebb jegyet adtak el az előadásokra.

Pár napja még csak a Men in Black - Sötét zsaruk 3 (Men in Black 3) premiernapi teljesítményéről számolhattunk be, mostanra azonban már mögöttünk a hétvége, így bővebb adatokkal rendelkezünk. Például tudjuk, hogy a pénteki 18 millió dolláros amerikai nyitány nagyjából hasonló volt, mint az első rész 18,9 és a második epizód 18,6 milliós kezdése, azonban a MIB3 három nap alatt 55 millióig jutott el, két elődje viszont annak idején 52 milliós nyitó hétvégével kellett, hogy beérje.

A látszat, valamint A bosszúállók legyőzése ellenére azonban ez nem feltétlenül jelent előrelépést, hiszen a mostani 55 milliós kezdést (mely hétfő estére már 75 millió körüli lesz a hosszú hétvége miatt) a 3D-s jegyárak is megtámogatták, no meg az infláció hatása sem becsülhető le. Utóbbi azt jelenti, hogy hőskorbéli nézők majdnem felét elveszítették a Sötét zsaruk.

Mindez azonban csak Amerikára érvényes, mely gyakran szkeptikus a folytatásokkal és a hatalmas költségvetéssel bíró filmekkel kapcsolatban. Amerikán kívül azonban sokkal könnyebben fogyasztják az emberek az efféle produkciókat, amit bizonyít az is, hogy pár nap alatt 200 milliós bevételt termeltek Will Smith-ék: az oroszoknál például A bosszúállók rekordját is megdöntötte a MIB3.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nailyenugysincs #3
    szerintem baromi jó lett :D
  • dresden1 #2
    Attól, hogy egy nagysikerű film folytatása nem olyan sikeres, mint egy előző rész, még továbbra is siker, de tény, hogy míg Amerikában a Transformers harmadik vagy a Karib kalóz 4. része nem volt olyan sikeres, mint az előző, addig Európában mindent ütött.
  • Timbu #1
    "...mely gyakran szkeptikus a folytatásokkal és a hatalmas költségvetéssel bíró filmekkel kapcsolatban"

    Azért ez igencsak ellentmond annak a ténynek, hogy az elmúlt években sokkal több folytatás került a mozikba, mint eredeti ötlet, mivel sokkal kisebb a kockázat.