Szekeres Viktor

A Men in Black 3 még a The Avengerst is lenyomta

Amerikában pénteken csalódást keltő nyitánya ellenére is jobb eredményt produkált a Men in Black 3, mint A bosszúállók, bár a stúdiók szerinti 300 milliós gyártási költséget így sem lesz könnyű visszahozni.

Ha azt nézzük, hogy az első Sötét zsaruk, azaz Men in Black 1997-ben 18,8 millió dolláros bevétellel bírt szerdai, valódi nyitónapján, s a második rész 2002-ben 18,5 milliós nyitónapot hozott össze, akkor a harmadik epizód 18 milliós pénteki teljesítményére mondhatjuk, hogy meglehetősen stabil Will Smith akció-scifijének mozis szereplése. Persze mindez közel sem jelenti azt, hogy ugyanannyian nézték volna meg a filmeket az első napokon, hiszen 1997-ben a 18 millió dollár többet ért, mint 2002-ben, s főleg többet, mint most, amikor még a 3D-s előadások is torzítják az összképet.

Az tehát már most leszűrhetjük, hogy a nyitónapokon egyre kevesebben nézik meg a Sötét zsarukat, de ettől még a film a péntek legsikeresebbje volt, hiszen a negyedik hete moziban lévő A bosszúállók pénteken csak 9,7 milliós bevételt ért el, ezzel a második helyre csúszott. Ráadásul, mivel hosszú hétvége van Amerikában, a Men in Black - Sötét zsaruk 3 túl fogja szárnyalni két elődje nagyjából 52 milliós nyitóhétvégéjét és négy nap alatt 75-80 millió dollárt fog termelni, ami persze mindenképpen csalódás a 90-100 milliós elvárásokhoz.

A bosszúállók 9,7 milliója egyébként remek eredmény, hiszen mindössze 36%-os csökkenést jelent, s a képregénymozi vasárnapra átlépi az 500 milliós álomhatárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dresden1 #7
  A Men in Black 3 vagy a The Avengers volt 10 éve?
 • Skynet #6
  4 hete? Nem...
  Tudod 2002 az nem 4 hete volt hanem 10 éve... És bizony 10 éve az a 18.5 milla jóval többet ért mint napjainkban...
 • dresden1 #5
  Ilyen fontos, hogy mennyit ér négy hete a dollár és mennyit most? (Nem mellesleg a pénz romlásával a jegyárak nem szoktak változni?)
 • Skynet #4
  Szeretem az ilyen bevétel összehasonlításokat csak egy dolog marad ki belőlük mindig...
  Mennyit ért akkor a pénz (dollár) és mennyit ér ugyan az a pénz most?:)
 • erahurka #3
  Azért USA-n kívül szépen fog hozni az MIB3 úgyhogy nem kell félteni, vissza fog jönni az a 300 milka.
 • Zombee #2
  Lenyomás az, ha a 300 millió is csak álom, míg az Avengers vasárnapra ténylegesen eléri az 500-at? Én meg komolyan azt hittem, hogy valami durva rajtot produkált az MIB3, aztán meg csak lestem a cikkben, hogy 18 millió, most akkor mi a fasz van.
  Az nem újságírói bravúr, ha megtévesztő, de gondolkodással megfejthető címek helyett konkrét faszságot ír az ember.
 • Chocho #1
  Tehát a cikk a megtévesztő címmel ellentétben arról szól, hogy a MIB 3 nem valami jövedelmező.