Szekeres Viktor

Újabb 150 millió dollárba kerülő film hasalt el

Hiába költött rengeteget Tim Burton új filmjére a Warner stúdió, az Éjsötét árnyak teljesítménye minden szempontból csalódás, már ami a nyitányát illeti.

Tim Burton legújabb filmje már biztos, hogy nem fogja elérni nemzetközi összevetésben az 1 milliárd dolláros bevételt, mint az Alice a Csodaországban. Persze ez nem meglepetés, hiszen az Éjsötét árnyaktól (Dark Shadows) senki nem várta el, hogy egy 3D-sre konvertált családi mozit szorongasson meg bevétel szempontjából, azonban a Warner Bros. valószínűleg nem azért költött Johnny Depp főszereplésével készült vámpíros filmre 150-175 millió dollárt, hogy az még 100 milliót se termeljen hazájában.


Egyelőre persze még nem tudni, hogy mennyi lesz az Éjsötét árnyak összbevétele, az azonban biztos, hogy az elvárt 40-50 milliós amerikai nyitány helyett, valószínűleg 30 millió alattit fog produkálni a film, legalábbis erre utal a 10 millió alatti nyitónapi teljesítménye. A közönség ezúttal úgy tűnik, hogy jól tette, hogy nem szavazott Tim Burtonre, mert még az őt általában kedvelő kritikusok szerint is csak közepes a film, a RottenTomatoes összesítése alapján mindössze a hivatalos véleményezők 41%-a volt elégedett a filmmel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Béka Benő #4
  A díszletek és látványvilág tényleg jó volt, de maga a film nem lett valami jó...
 • Wittgen #3
  Pedig kellemes kis film lett, jó kis díszletekkel és látványvilággal.
 • anubys1984 #2
  No igen.
  Ha pozitív lesz a Warner év végi mérlege, az két filmnek lesz köszönhető. The Dark Knight Rises és The Hobbit: An Unexpected Journey.
 • Béka Benő #1
  A titánok haragja "sikere" után már úgy kellett ez a bukta is a Warner Bros-nak mint egy falat kenyér.