Szekeres Viktor

A Prometheus kinyírta Guillermo Del Toro nagyszabású filmtervét

Guillermo Del Toro már nagyon régóta tervezi, hogy feldolgozza H.P. Lovecraft Az őrület hegyei című történetét, azonban úgy tűnik, a Prometheus ebben megakadályozta.

Úgy tűnik, hogy nem fogjuk már megérni, hogy elkészüljön Guillermo Del Toro hosszú évek óta tervezett At the Mountains of Madness-adaptációja. A rendező ugyanis már régóta szerette volna tető alá hozni a hazai keresztségben Az őrület hegyei címre hallgató H.P. Lovecraft-történetet, azonban miután megnézte Ridley Scott új filmjét, a Prometheust, lemondott erről a tervéről - legalábbis ezt nyilatkozta. (Magát a projektet egyébként túlzott költségvetése miatt tavaly a Universal le is állította.)


Del Toro elmondta, hogy már a Prometheus címe is elgondolkodtatta, ugyanis tudta, hogy az Alienre erősen hatott Lovecraft. Később, amikor megnézte a filmet, tudatosult benne, hogy ugyanaz az alapsztorija, mint Az őrület hegyeinek, egyes jelenetei és díszletei is szinte másolatai egymásnak, arról nem is beszélve, hogy a Prometheus és Del Toro filmjének a végén is ugyanaz a csavar van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Willenbrock #7
  Addig vacakolt Del Toro vagy az Universal ezzel a forgatással míg ez lett a vége,sajnálom mert vártam a filmet.Bíztam benne hogy Del Toronak sikerül ami másoknak még edig nem:normális Lovecraft filmes adaptációt csinálni.
 • Merces #6
  ja le a Prometheusszal Lovecraftet akarok.......
 • radic #5
  Hát ha ő nem is, de remélem, hogy más megcsinálja. Szerintem zseniális és magával ragadó mű. Nagyon érdekelne filmes megvalósításban.
 • Yutani #4
  Tavaly olvastam Az őrület hegyeit, de eszembe sem jutott párhuzamot vonni a Prometheus trailerje alapján ezzel a történettel.
 • Nethyrrea #3
  mehhhhhh...... pedig erősen ideje lenne már végre egy normális lovecraft filmnek....
 • endrev #2
  Ez egy vicc... :S (Nem komolyan, hanem ahogy mondani szokás.)
 • blessyou #1
  Most akkor vegyem úgy, hogy Guillermo Del Toro elspoilerezte nekem a Prometheust?