Szekeres Viktor

Május előtt még sosem volt ilyen sikeres egy film

Folytatódik az év eddigi legsikeresebb filmjének menetelése, aminek köszönhetően már most tudjuk, hogy melyik film lesz 2013 egyik legsikeresebbje: a Futótűz.

Nem áll le Az éhezők viadala, tovább menetel a Suzanne Collins regénye alapján készített film, mely az Alkonyat-mozikat már rég megelőzte Amerikában bevétel tekintetében, és napokon belül az utolsó egyben legsikeresebb Harry Potter-film elé fog kerülni. Mindez teljesen váratlan és természetesen annak köszönhető, hogy a közönség is úgy érzi, hogy jól sikerült filmet tett le az asztalra Gary Ross, a rendező. Most már csak az a kérdés, hogy ha az első rész ilyen jól szerepel, akkor mit fog produkálni a folytatás, amikor még azokkal is bővülhet a nézősereg, akik később DVD-n és a tévében ismerik meg Az éhezők viadalát.

Számszerűsítve a dolgokat: a hétvégén Amerikában Az éhezők viadala a harmadik legnézettebb filmet lett, 11 millió dollár bevételt hozott és már 372 milliónál tart - Amerikán kívül pedig 228,5 milliónál. Ez az eredmény azt jelenti, hogy jelenleg minden idők 17. legsikeresebb filmje hazájában, s azzal, hogy a napokban megelőzte a Passiót, minden idők legsikeresebb, május előtt bemutatott filmjévé is vált. A 17. hely ráadásul nem a végállomás, hiszen napokon belül be fog hódolni a 373 milliós Pókember 2, a 379 milliós Gyűrűk ura 3, a 380 milliós Star Wars 3, valamint a már említett 381 milliós Harry Potter 8. A 12. hely megszerzésére azonban már bravúrra lesz szükség, ugyanis azt jelenleg a Transformers 2 birtokolja 402 millió dollárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hirvaer #3
    Szarkonyat.. :D
  • Wittgen #2
    Én biztosan nem járulok hozzá a jövőbeli meneteléshez a folytatások tekintetében. Megnéztem moziban az első részt, csalódás volt.
  • Andrews2007 #1
    Nem érdemes az infláció miatt is 7-10 évvel ezelőtti filmekhez hasonlítgatni egy mostanit. Nézőszámban szerintem egy Star Wars és egy 11 Oscar díjas Gyűrűk ura is nagyobb volt sokkal. Oda nem csak tinik és fiatal felnőttek mentek eleve. Igaz Amerikában ez egy igazi amerikai történet volt s erre mennek a amcsik (Lásd még Szarkonyat), míg a GYU pl tipikus angol történet angol írótól.