Szekeres Viktor

A bosszúállók pár nap alatt letarolta a világot

Több országban is rekordot döntött A bosszúállók, s már most 178 millió dollárnál tart, s így valószínűsíthető, hogy Amerikán kívül akár a 600 milliós bevétel sem tűnik lehetetlennek.

Miközben Amerikában vergődtek az új filmek, addig a világ többi részén ilyesmiről szó sem volt, ugyanis A bosszúállók (The Avengers) mind a 39 piacon, ahol bemutatásra került, megszerezte a hétvége legnézettebb filmjének címét, ráadásul nem egy országban csúcsot is döntött. Az adatok szerint Joss Whedon filmje már egy héttel az amerikai premier előtt 178,4 millió dollár bevételt ért el a nemzetközi színtéren, ami azt jelenti, hogy a szuperhős mozi világszerte akár az 1 milliárdos álomhatárt is elérheti, feltéve, ha beigazolódik a papírforma és Amerikában 100 milliónál erősebb nyitóhétvégét produkál A bosszúállók.

A film az Egyesült Királyságban például 24,7 millió dollárt kalapozott össze pár nap alatt, bár ez a nyitány mindössze a 16. az örökranglistán. Ausztráliában a 19,7 milliós kezdés viszont már minden idők második legerősebbjének számít. De például Mexikóban (15,9 millió dollár), Brazíliában (11,3 millió), Tajvanon (7,7 millió), a Fülöp-szigeteken (6,5 millió), Hong Kongban (4,6 millió) és hét további piacon az örökranglista élére került A bosszúállók. (Nálunk természetesen ettől messze elmaradt, de nem vagyunk szuperhős nemzet.) A film debütálása mindössze Németországban okozott csalódást (6,7 millió dollár).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stefling #2
    Én moziban 2 napja és odaaaabaaasz x)) várom blu-ray-an. (Kb szeptember)
  • Zoliz #1
    Ez kiba jó film. Kamerásan néztem meg netről letoltve, de ez lesz az első film idén amire áldozok a SZÉP Szabaidiő kártyámból és megnézem IMAX 3D-ben is. Messze a leginkább moziba való film a Bosszúllók. VÉGRE VAN ÉRTELME MOZIBA MENNI.