Szekeres Viktor

Tévésorozat készül a Rettenthetetlenből

Spartacus, Tudorok, Borgiák, Camelot - csak pár cím az elmúlt évek történelmi alapokkal rendelkező sorozatai közül, s a sor jövőre William Wallace történetével bővülhet.

Már egy ideje reneszánszukat élik a történelmi sorozatok a televízióban, s erre egy újabb példa lehet Mick Davis író legújabb projektje, melynek ugyan még nem ismerjük a címét, az azonban már kiderült, hogy a sztorija középpontjában William Wallace lesz. A XIII-XIV. században élt skót szabadságharcos története már korábban is sokakat megihletett, az angol elnyomás elleni fellépéseit a többség a történelem könyvek mellett minden bizonnyal a Mel Gibson-féle A rettenthetetlenből ismeri.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a sorozat melyik csatornán fog bemutatásra kerülni, ugyanis ezúttal nem egy pilot epizód leforgatását követően berendelésre váró sorozattervről van szó, hanem olyanról, melyet a készítők az elkészült forgatókönyv alapján próbálnak több piacra is eladni úgy, hogy a vásárlók már a teljes, vélhetően 10 részes első évadot veszik meg. A leírás alapján a történet azoknak is érdekes lehet, akik látták Mel Gibson filmjét, hiszen a sorozatban a harmincas éveinek közepén elhunyt Wallace korai éveit ismerhetjük meg - természetesen már akkor is Skócia egyesítése volt a célja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • scagnetti #1
    Ha a Spartacus színvonalát hozza, felőlem jöhet.