Szekeres Viktor

Nagyon kemény lett az új Dredd bíró

A Dredd kemény és erőszakos film lett az amerikai korhatár bizottság szerint, A bosszúállók azonban megúszta az R-es kategóriát azzal, hogy benne leginkább a scifis erőszak dominál.

Az amerikai mozis korhatárokkal (is) foglalkozó MPAA az elmúlt napokban több várt film korhatárát is kihirdette, igaz nagy meglepetéseket nem okoztak a szervezet döntései. Ha valaki aggódott volna, hogy a szeptember 21-én bemutatásra kerülő Dreddet fiataloknak szánják a készítők, megnyugodhat, ugyanis megkapta a papírforma R-es korhatárt, amit annak idején a Stallone-féle verzió is. Az MPAA indoklásában a sok erőszakos és véres jelenetet emelte ki, az erős káromkodásokat, valamint a droghasználatot, s egy kevés szexualitás is lesz a filmben.

Hasonlóan R-es korhatárt kapott a Sacha Baron Cohen-féle májusban bemutatásra kerülő A diktátor, mely második pillantásra már nem nézett ki olyan filmnek, mint mondjuk a Borat, de úgy tűnik, hogy az MPAA-nak sok volt az erőteljes szexuális tartalom és a férfi meztelenség. Ugyancsak a napokban dőlt el A bosszúállók korhatára, s ez sem okozott meglepetést, a Disney filmje az R-nél eggyel alacsonyabbnak számító PG13-as kategóriát kapta meg, köszönhetően annak, hogy az intenzív erőszakos jelenetek nem ember-ember elleniek, hanem scifis színezetűek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csabipapo #2
    Egyetértek,bár az akkori Stallone-nénél senki nem lehet keményebb,egyedül Svarci és Bruce Willis
  • Wolfi24 #1
    Még jó hogy! Nem plüssmacikat szeretnék látni a filmben, hanem agyvelőket a falon!