Szekeres Viktor

Jövőre érkezik az új Stephen King-mozifilm

Újabb feldolgozás készül Stephen King egyik legjobb regényéből, a Carrie-ből. Azonban a jövő tavasszal mozikba kerülő film inkább lesz a könyv adaptációja.

Múlt hónapban derült ki, hogy Chloe Moretz fogja játszani a Carrie című Stephen King-regényből készült horrorfilm főszerepét, most pedig azt hozta a közönség tudomására a Screen Gems sajtóközleménye, hogy már a premiert is kitűzték 2013. március 15-re. A filmet az a Kimberly Peirce rendezi, akinek a Carrie a harmadik mozis munkája lesz: 1999-ben A fiúk nem sírnak című filmmel jelentkezett, mely Oscar-díjat hozott Hilary Swanknek, majd pedig 2008-ban a Sereg nem enged című háborús drámával rukkolt elő.


A Carrie Stephen King első kiadott műve volt, majdnem 40 évvel ezelőtt jelent meg, és máig az egyik legjobbnak számít. A története egy középiskolás lányról szól, aki telekinetikus erejét használja fel, hogy bosszút álljon az őt gúnyolókon. A Carrie-t 1976-ban Sissy Spacek főszereplésével már feldolgozta Brian De Palma, sőt 1999-ben a folytatása, míg 2002-ben a tévés adaptációja is elkészült. Az új változat forgatókönyvét Roberto Aguirre-Sacasa írja, aki nem a De Palma-féle filmet akarja feldolgozni, hanem inkább az eredeti King-regényre akar támaszkodni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birdo #3
    Még egyszer nem vagyok hajlandó megnézni
  • Zombee #2
    "Újabb feldolgozás készül Stephen King egyik legjobb regényéből, a Carrie-ből. Azonban a jövő tavasszal mozikba kerülő film inkább lesz a könyv adaptációja."

    Ez így nem túl értelmes. Persze hogy a regény adaptációja lesz, akkor is ha lenyúlná a 76-os filmet képkockáról képkockára. Hogy annak lenne-e értelme, más kérdés, manapság az nem szempont.
  • bladesoft #1
    Ehhhh. Ötlettelen Hollywood?