Szekeres Viktor

Roland Emmerich ezúttal a Fehér Házat veszi célba

Roland Emmerich tavaly hatalmasat bukott Anonymous című filmje után idén egy akciómozival akarja kiköszörülni a csorbát, melyben szélsőségesek a Fehér Házat foglalják el.

A Deadline értesülései szerint Roland Emmerich tárgyalásokat folytat az ügyben, hogy ő legyen a rendezője a White House Down (szó szerint: Elesett a Fehér Ház) című akciófilmnek. A forgatókönyvet, melyért a Sony Pictures múlt héten 3 millió dollárt fizetett, az a James Vanderbilt írta, aki A csodálatos pókembert is jegyzi. A tervezett film történetéről nem lehet még sokat tudni, mindössze annyit, hogy benne egy paramilitáns csoport elfoglalja a Fehér Házat és, hogy egyfajta Die Hard-hangulata lesz.

Emmerich a Fehér Ház mindig is izgatta, volt filmje, amiben megsemmisítette, de A Függetlenség napját követően tervezte, hogy elkészíti a hasonló témájú Anthem című akciómozit Will Smith-szel - ebből azonban nem lett semmi. A tervek szerint a forgatás ősszel kezdődhet el, s csak ezután vágna bele Emmerich a várva várt Singularity című scifi készítési munkálataiba.

A rendező, akinek 2011 előtti hat filmje mind 100 milliós amerikai bevételt produkált, tavaly csúnyán megbukott a középkorban játszódó, Shakespeare-ről szóló alkotásával, az Anonymousszal, mely Amerikában 4, a világ többi részén 11 milliós bevételt hozott a mozikban, s nálunk csak DVD-n jelent meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #9
    Azt majd Uwe Boll fogja!
    :DDD
  • Prof William #8
    Jobb lenne ha megháromszoroznák a költségvetést és megcsinálná ugyanezt csak Modern Warfare 2-3 stílusban. Harmadik világháború, katonai hadműveletek stb...
  • Wittgen #7
    Inkább az volt a baj, hogy a amik nem vevők egy angol középkori szereplőről szóló filmre (főleg, ha nem valami celebről szól).
  • zetortraktor #6
    Tökéletes katona, Csillagkapu, ID4, Hazafi - azzal a 3 katasztrófafilmmel skatulyázta magát? De akkor legalább 2004-ig nem volt skatulyában, mert akkor csinálta a másodikat Már, ha a Godzilla volt az első.
  • NEXUS6 #5
    Én még nem láttam, de szerintem Emmerich nem rossz rendező, kifejezetten van érzéke, hogy a sablonokat jó aránnyal használja. Kb Luc Bessonhoz tudnám hasonlítani.

    Sajnos azonban a katasztrófa filmekkel jól beskatulyázta magát.
  • xido #4
    Vajon azért bukott az Anonymus,mert tőle nem ezt várták vagy alapból?
    Mert nekem tetszett..
  • NEXUS6 #3
    Ja és ugyan ez Endivajna rendezésében nagyköltségvetésű magyar történelmi eseményeket feldolgozó monstrefilmként (amiből amerikában egy zs kategóriás horrot forgatnak) Sándorpalota: Es Pé dő trú sztori.
  • NEXUS6 #2
    Lehetne filmvígjátékként a címe Resszkessetek fehérházak, vagy szexisen Behatolás az orális irodába, komolymondanivalójú társadalmi drámaként: Fehérház Afrika, katasztrófafilmként Fehérházszindróma, űrhorrorként A végső ház: Fehérház, szadistahorrorként Fűrészház, esetleg Körház, Indiánadzsonszutánzatként nikolászkédzsel A Fehérház aranya, fingós hokizós tiniszekszfilmként Amerikai mézecskalácsház, és végül brúszvilliszes megmentősfilmként, Drágán cigizz flegmán a Fehérházban egy trikóban miközben mezitláb szilánkobalépsz és ismeretlen emberekkel vókitókizol akiket egyenként megölsz.
  • endrev #1
    Remélem azért, nem ilyen béna, szó szerinti címet ad majd a magyar forgalmazó... Hanem először megnézik a filmet, és aztán adnak neki találó, magyarul is jól hangzó címet (és Fehér Házat).

    Viktor, egyébként: "ogy benne egy paramilitáns csoport elfoglalja a Fehér Házat és, hogy egyfajta Die Hard-hangulata lesz."
    Helyesen: ogy benne egy paramilitáns csoport elfoglalja a Fehér Házat, és hogy egyfajta Die Hard-hangulata lesz." A vesszőt az "és hogy" elé kell tenni, nem közé.