Szekeres Viktor

Idén már 11 filmtől óvta meg a tiniket a Korhatár Bizottság

Ahhoz képest, hogy tavaly mindössze kilenc mozifilm került be a "18 éven aluliaknak nem ajánlott" kategóriába, idén az Amerikai pite negyedik részével már tizenegynél tartunk.

A napokban derült ki, hogy a hazai filmes korhatárokat meghatározó bizottság az Amerikai pite negyedik részét sem kímélte és 18-as plecsnivel látta el. Ennek persze annyiban nincs jelentősége, hogy a fiatalabbak is nyugodtan megnézhetik (ellentétben olykor az V-ös kategória filmjeivel), viszont érdekes tendenciát fedezhetünk fel a sok piros karika mögött.

Idén ugyanis az Amerikai pite: A találkozó már a tizenegyedik film, amit a Korhatár Bizottság nem ajánl 18 éven aluliaknak. Az idei első áldozat természetesen A tetovált lány volt, majd azt követte az Underworld: Az ébredés, Az üvöltő szelek, A szégyentelen, a Szex felsőfokon, a Tirannoszaurusz, Az ördög benned lakozik, a Project X - A buli elszabadul, a Bordélyház és a Polisse. Mindez már csak azért is beszédes, mert tavaly egész évben mindössze kilenc film részesült abban a kegyben, hogy piros korhatár-karikát kapott: a Piranha 3D, Féktelen harag, Sikoly 4, Eljő a napunk, Womb - Méh, Conan, a barbár, A dolog, a Végső állomás 5 és a Harry Brown.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    Ők ajánlanak. Nem tiltanak semmit. Egy szülőnek nem kell tudnia, hogy milyen egy film. Ha kapcsolgatsz, akkor nem kell tudnod ránézésre, hogy minden egyes film kinek való.

    És, hogy külföldön nincs? Ha valahol, akkor ott van. Ott a fiatalok a gyerekfilmekre veszik a jegyeket, hogy bejuthassanak a korhatáros mozikra.
  • donceleger #3
    Na látod! Ezzel meg pont ez a baj! Nehogy már az ORTT meg a Korhatár Bizottság döntse el, hogy mit engedek meg a gyerekemnek és mit nem! Azt majd én eldöntöm, és nem kéne telefosni a tévé képernyőjét buzi karikákkal!
    Külföldön ez nincs. Jó lenne, ha itt se lenne! Felidegesít. Az is hogy látom, meg az is, hogy ilyen szinten beleszólnak a gyereknevelésbe is!
  • kalapos01 #2
    A Sikolyon nem kell félni, hiszen eleve önirónikus horror, de elég durván folyik benne a vér, ölik az embereket, teljesen jogos a karika.

    És a karikák nem a fiataloknak vannak. Nekik nem kell felhívni semmire a figyelmüket, hamarabb tudják, milyen a film, mint hogy milyen a karika. A karika a szülőknek van, akiknek van lehetősége nem megengedni valamit a fiataloknak.
  • donceleger #1
    Sikoly 4???????
    Állítom bele se néztek, csak a korábbi részek miatt kapta meg a karikát! Én röhögtem rajta, nemhogy féltem! Aztán már szánalommal néztem, mert egy-két rész kivágta a biztosítékot!
    A karikák pedig arra jók, hogy még jobban felhívják a fiatalok figyelmét az ilyen filmekre! Mert ugye ott a karika, akkor már csak azért is meg akarja majd nézni! A gyerekek már csak ilyenek! Aki kitalálta ezt a jelölést, annak tutira nem volt gyerekkora!