Szekeres Viktor

Itt a legsikeresebb scifi sorozat új szezonjának előzetese

Az Angliában töretlen népszerűségű a Doctor Who idén a hetedik évaddal folytatódik, s a részek ismét a Sherlockot is készítő Steven Moffat irányításával fognak készülni.

Bemutatták az itthon a sajnálatos Ki vagy, Doki? címen ismert Doctor Who című scifi sorozat hetedik szezonjának első előzetesét. Az angol BBC-n a tervek szerint az év második felében bemutatásra kerülő szériából idén öt epizódot és egy karácsonyi különkiadást láthatnak a rajongók, jövőre pedig további nyolc résszel fog folytatódni a sorozat.


Az idén leadni tervezett epizódokban meglehetősen komoly változások várhatóak, ugyanis a Matt Smith által alakított Doktor új útitársakat fog kapni, hiszen az Amy Pondot alakító Karen Gillan, akárcsak Arthur Darvill (Rory) távozni fog a sorozatból, mégpedig a szezon ötödik, Amerikában játszódó epizódjában. Amy utódja Jenna-Louse Coleman lesz, akit a karácsonyi részben ismerhetnek meg a nézők és minden bizonnyal valamilyen kapcsolatban lesz a Doktorral, hiszen a készítők egyelőre még a nevét sem akarták elárulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adam815 #10
    Várom már nagyon a 7. évadot. Régen, mikor egy bizonyos kereskedelmi TV csatornán ment, nem lelkesedtem érte. Igazából valahogy elkaptam pár hónapja egy részt és akkor keltette fel az érdeklődésemet. A 2005-ös sorozat első sorozatától néztem, tény, hogy az még nem volt a legjobb, de a gyenge komputer grafika ellenére nekem nagyon tetszett az első sorozat. A másodiktól ahol a Doktort David Tennant játszotta, sokat javult a színvonal. Szerencsére a sorozatra jellemzőek a jó sztorik és mára már a látvány is nagyon jó lett. Másfél hét alatt letudtam a 6 évadot, nagyon várom a folytatást, van egy egyedi stílusa a sorozatnak, a színészek jók, a karakterek színesek, a történet nagyszerű (annak ellenére, hogy nem kapunk mindenre "hihető" magyarázatot, és van egy-két gyengébbre sikerült rész minden szériában).

    Aki még nem mert bele kezdeni a sorozatba, annak tudom ajánlani. Nekem bejött nagyon, sok pozitív meglepetés ért és rengeteg kellemes élménnyel lettem gazdagabb a sorozatot nézve.
  • Zero 7th #9
    Jó. Könnyed kis sorozat, nem lehet és nem is szabad túl komolyan venni, de határozottan szórakoztató.

    Fireflyhoz nincs sok köze, kevesebb az állandó szereplő (sok visszatérő van, de nem állandóak), sőt, még azok is cserélődnek néhány évadonként, viszont cserébe a helyszínek, szituációk sokkal változatosabbak. Ami fix, hogy a Doktor gyorsan beszél, és minden részben lefut vagy egy kilométert. :)

    Elég sajátos hangulata van, ami vagy bejön, vagy nagyon nem. Nézzétek meg, aztán majd eldöntitek, érdekel-e.
  • Zocsi #8
    Nyilván... Miközben nézed, add hozzá az akkori trendeket és a társadalomkritikát és már is másképp fogod látni! :) Egyébként mai szemmel tényleg gagyi, de akkoriban nem nagyon volt más. Max távol-keleten Godzilla és a többiek...

    Én sem ismerem a DW-t. Viszont ez a trailer valamiért a Firefly-t juttatta eszembe, lehet csak a western környezet miatt - azt hiszem elő is veszem megint, végignézni! :) Hasonlít rá a sorozat?
  • kalapos01 #7
    LOL. Most láttam nemrég a eredeti Star Treket, legalábbis pár epizódot. Hát, iszonyat bénácska. Rettenet látvány, roppant gagyi párbeszédek és a színészi játék..., uhh.
  • hPi #6
    Griphons: Ízlések és pofonok. Szánalmas az, hogy másnak más az ízlése, mint neked?
  • Griphons #5
    Milyen szánalmas, hogy mostanában ez a "legsikeresebb sci-fi sorozat", amikor még egy 25 éve készült ST:NG is jobb nála ezerszer (de lehet hogy a több mint 50 éves ST:TOS is!)
  • Vereshegyi #4
    Kötelező darab. Ha valakinek esetleg nem feküdne az angol stílus, akkor nézze az utolsó kettőt, azok nagyon is amerikaiasak. Az első évadot meg nem ajánlom, mert az még nem volt valami jó. Tennant azonban már sziporkázott.
  • cstommy #3
    shenmuedc: Szerintem jó, ez abból is látszik hogy már lassan 50 éve megy (igaz volt 10 év szünet de ez a lényegen nem változtat), sci-fi (és természetesen az angol humor) kedvelőinek kötelező
    TreDoR: rosszul 'tod'... eddig a 32 évad (és 1 film) alatt összesen 11 Doktor volt, és ennek oka van, ettől lesz színes és érdekes a sorozat (minden doktor kicsit más, kicsit jobb, kicsit furább)
  • TreDoR #2
    Annyit tok, hogy évadonként más játssza a fő karaktereket...
  • shenmuedc #1
    Tényleg ilyen jó ez a sorozat? Mindig szemeztem vele de valahogy nem került rá sor.