Szekeres Viktor

Végre egy magyar film, ami érdekelte a nézőket

Végre bemutatták itthon Szabó István legújabb filmjét, amelynek főszereplője nem kisebb színésznő, mint Helen Mirren. Az ajtó a nagy magyar filmes nihilben elfogadhatóan startolt.

Itthon pénteken mutatták be az Oscar-díjas Szabó István új filmjét, Az ajtót, s bár a Mokép által forgalmazott alkotás 7 898 nézője csütörtöktől vasárnapig nem számít rettenetesen soknak, egy magyar filmhez képest mindenképp biztató teljesítmény. A magyar-német koprodukcióban készült Az ajtót 12 kópián, plusz az e-cinema rendszerben mutatták be itthon, s a fenti nézőszám a hétvégi toplista negyedik helyére volt elegendő, no meg 8,3 millió forintra.


Szabó István legújabb filmjét Szabó Magda regénye alapján készítette, a főszerepeket Martina Gedeck (Magda) és Helen Mirren (Emerenc) alakította, de szinte minden további fontosabb mellékszereplő magyar volt (Eperjes Károly, Börcsök Enikő, Nagy Mari, Szirtes Ági, Andorai Péter), bár többek között még Jiri Menzel is feltűnt az adaptációban. A Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült film, két szigorú elvek szerint élő asszony portréja, A házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Az Ajtót áprilisban Németországban is bemutatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kindred Blades #1
    Nagyon rákaptak most a Szabó Magda regényekre (ami nem baj), de előre rettegek, milyen lesz az Abigél felújított változata.