Szekeres Viktor

Idén már a harmadik film éri el a százmilliós bevételt

Alig egy hét kellett a Lorax című animációs filmnek ahhoz, hogy elérje Amerikában a 100 millió dolláros bevételi álomhatárt, így idén már a harmadik film, mely elmondhatja ezt magáról.

Pár napja előbb a Fogadom című romantikus, film, majd a Védhetetlen Denzel Washingtonnal és Ryan Reynoldsszal részesült abban a kegyben a mozizók részéről, hogy több mint 100 millió dollár értékben váltották rá jegyet Amerikában. A hétvégén a harmadik idei film is elérte ezt az álomhatárt, a Lorax. Persze ez a 70 milliós nyitány után egy cseppet sem meglepő.


Az már annál inkább, hogy a Lorax premierjének második hétvégéjén is uralkodott Amerikában, az animációs film 39,1 millió dollár bevételt szedett össze március 9-e és 11-e között, maga mögé szorítva ezzel a hétvégén bemutatott John Cartert is. A Lorax egyébként jelenleg 122 millió dollár bevételnél tart hazájában, ami azt is jelenti, hogy 10 nap alatt az év eddigi legsikeresebb filmjévé lépett elő, hiszen a fent említett másik kettő, a 100 milliós bevételi határt ugyancsak átlépő alkotás jelenleg 116-117 millió dolláros amerikai bevételnél tart. (Közülük egyébként a Védhetetlen sikeresebb nemzetközi színtéren, hiszen az akciófilm 62 millió dollárt kalapozott össze Amerikán kívül, míg a romantikus mozi "csak" 40 milliót.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • anubys1984 #1
    Érdekes, hogy nem született külön cikk a John Carter kapitális elhasalásáról, pedig lehet, hogy minden idők legnagyobb buktája lesz... (Már amennyiben igazak a 250 milliós költségvetésről szóló információk.)