Szekeres Viktor

Hiába sikeres Hollywood, ha rossz filmeket készít

A John Carter mindenki által megjósolt bukásáig idén szárnyalt Hollywood, igaz hiába volt sok sikeres film, ha ezek nagy része sajnos nem sikerült túl jól.

Már több írásunkban is megemlékeztünk arról, hogy milyen jól indult Hollywood idei éve, hiszen 2012 első negyedévében több váratlan sikerfilm is feltűnt az elkerülhetetlen bukták mellett. S ezek miatt hiába bukik el a papírforma szerint e hétvégén a John Carter, pár nap múlva Az éhezők viadalának várhatóan gigantikus debütálása feledtetni fogja az Álomgyárral azt, hogy a Disney első idei nagy produkciója csúnyán besül.

A "gond" csak az, hogy hiába mutatkoznak be egyes filmek sikerrel, ha rosszul sikerülnek és a nézők utána nem jó szájízzel távoznak a moziból. Előző hétvégén történt meg az a csoda, hogy Hollywood 10 legnézettebb filmje, mind olyan volt, amely a RottenTomatoes-on, azaz az újságírói kritikákat összesítő oldalon "rohadt paradicsom" plecsnit kapott, ami olyan alkotásoknak jár, melyeknél 60%-nál alacsonyabb a pozitív kritikák aránya. Ezek a filmek sorrendben: The Lorax (58%), Project X (26%), Act of Valor (28%), Védhetetlen (54%), Tyler Perry's Good Deeds (31%), Utazás a rejtélyes szigetre (42%), Fogadom (28%), Kémes hármas (26%), Szellemlovas 2 (15%) és Wanderlust (59%). Ráadásul a héten nyitó John Carter (50%), Silent House (49%) és A Thousand Words (0%) sem tűnik úgy, mintha megváltaná a világot.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az idei sikerfilmek között ne lett volna olyan, amik bejöttek a kritikusoknak, de ezek már kikerültek a toplista élvonalából. Az olyan filmekről van szó, mint Az erő krónikája (84%), a The Secret World of Arrietty (94%), A fekete ruhás nő (64%), a Mindenki szereti a bálnákat (74%) és a Fehér pokol (78%).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    semmi meglepő nincs abban, hogy a számok számítanak. ezért készül csak remake, rebbot, folytatás és szuperhős film. mert nincs szürkeállomány, nincs mersz és persze a nézők meredeken hülyülnek el, nincs is igény jobb filmekre.