Szekeres Viktor

Még mindig elkészülhet az Amerikai pitések válasza Tolkienre

A Weitz-testvérek annak idején az Amerikai pite elkészítésével futottak be, de azóta komolyabb filmek is fűződnek neveikhez. Ki tudja, talán régóta tervezett Elric-projektjük is megvalósul egyszer.

Körülbelül öt évvel ezelőtt Paul és Chris Weitz megvásárolta Michael Moorcock Elric-krónikáinak megfilmesítési jogait, de azóta nem nagyon lehetett hallani erről a projektről. Moorcockot a hazai olvasók is jól ismerhetik, bár a kilencvenes években megjelent Melnibonéi Elric és a Melnibonéi Elric és az igazgyöngy erődje után egy ideig nem lehetett hallani róla, de nem is olyan régen végre elkezdtek az író fantasy-jei itthon is megjelenni.

A Being Flynn című film sajtótájékoztatóján a ComingSoon.net erről a projektről is kérdezte Paul Weitz-et. A filmes azt válaszolta, hogy testvérével egy elég merész forgatókönyvet hoztak össze az Elric-történetekből, mely hű volt a könyvek anarchikus szelleméhez. Azonban az eltelt évek során a készítők minden szándéka ellenére nem realizálódhatott tervük, de Weitz azt ígérte, ha lesz rá lehetőségük, akkor még egyszer nekifutnak annak, hogy a Moorcock-féle anti-Tolkieni univerzumot vászonra vigyék valahogy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mochee #2
    Egy ilyen fantasy filmet szívesen megnéznék, remélem elkészül.
  • bcrics #1
    Hát, megnéznék egy Stiffler féle Anti-Frodót:)