Szekeres Viktor

Videó a magyar HBO új, saját gyártású sorozatáról

A magyar HBO saját gyártású sorozata, a Terápia már közel 50 napja forog a budaörsi Lloyd Stúdióban. Az izraeli formátum alapján készülő széria a Született lúzer és a Társas játék után a harmadik HBO-gyártás.

Az izraeli alapokra építkező Társas játék nagy sikere valószínűleg második évadot fog eredményezni a szériának, de a magyar HBO előtte még leforgatja a Terápiát, mely ugyancsak izraeli feldolgozás, amelyet már Amerikai is feldolgozott. A Terápia rendezőinekk kiválasztását tender előzte meg, az HBO több mint tíz magyar filmest kért fel, hogy vázolják fel a sorozatra vonatkozó művészi elképzeléseiket - végül Enyedi Ildikóra és Gigor Attilára esett a csatorna választása. A direktorok szokatlan kihívások elé vannak állítva: a 40 epizódos sorozat vágási munkálatai párhuzamosan haladnak a forgatással, folyamatosan több vágó is dolgozik a sorozaton - a rendezők egyszerre figyelnek a próbák, felvételek és az utómunka irányítására.


A csatorna közleménye szerint a Terápia színművészei - Mácsai Pál, Marozsán Erika, Csákányi Eszter, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Szamosi Zsófia, Sztarenki Dóra és Für Anikó - hatalmas koncentrációt igénylő színészi feladatokkal birkóznak meg a forgatás alatt. Mindez nem csoda, hiszen a Terápia egy pszichológusról és pácienseiről szól, ami azt jelenti, hogy az epizódok nagy részében két ember ül egymással szemben és beszélget. S persze e beszélgetések során általában izgalmas történet rajzolódik ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!