Szekeres Viktor

Megvan az új Sherlock Holmes

Az angol Sherlock Holmes egyik kollégáját választották az amerikai Sherlock Holmes-sorozat főszereplőjének. Persze egyelőre még csak a pilot elkészítéséről van szó.

Enyhe túlzással akár azt is mondhatnánk, hogy se szeri, se száma manapság a Sherlock Holmes-oknak, hiszen láthattuk a mozifilmet, az angol tévésorozat, de még a magyar Sherlock Holmes nevébent is. Akinek mindez nem volt elég, annak az amerikai CBS csatorna elkészítteti az Elementary című krimisorozat pilotját, melynek főszereplője a modern világban élő Sherlock Holmes lesz, akárcsak a nagysikerű angol szériában.


Külön pikantériája az amerikai verziónak, hogy az a Jonny Lee Miller lesz a főhőse, aki nem elég, hogy angol színész (sokan a Trainspotting Sick Boy-aként ismerhetik, mások a Dexter egyik előző szezonjából vagy az Eli Stone című tévésorozatból), de még együtt is játszott az angol Sherlockkal, Benedict Cumberbatch-csel, ráadásul egy Frankenstein-adaptációban, melynek az volt az érdekessége, hogy az egyik szereposztásban Miller volt a lény, Cumberbatch pedig Dr. Frankenstein, míg a másikban pont fordított volt a felállás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koschwarz #7
    ja, meg rohadjon meg, aki csinál még egy rómeó és júlia feldolgozást. ezentúl 2234-ig mindenki csak a zeffirelli és a baz luhrmann féléket nézheti :D
  • winnie #6
    "Az angoloknak is csak a pénz kell!"

    úristen. aki dolgozik, az fizetést is akar. micsoda felfedezés. még felkiáltójelet is kapott.

    "Nem véletlenül van annyi Sherlock Holms, Robin Hood és Artúr Király/Merlin/Camelot."

    annyi? mennyi? 1? 2?

  • KillerBlue #5
    "nemhiába mondom mindig, hogy a britek mindig is több szívvel-lélekkel képesek sorozatokat csinálni, mint az amcsik, csak nincs olyan marketing körülöttük. a nagy "amerikai-stílusú drámák" helyett sokkal jobban koncentrálnak a történetmesélésre."

    Az angoloknak is csak a pénz kell! Nem véletlenül van annyi Sherlock Holms, Robin Hood és Artúr Király/Merlin/Camelot.
  • paraszgyerek #4
    Nálam Jeremy Brett "a" Sherlock Holmes - de azért kíváncsian várom ezt is
  • koschwarz #3
    az új angol Sherlock c. sorozat számomra - egyébként maximális tisztelettel a "klasszikus" régi tévéfilm-sorozat előtt, amit annak idején szintén nagyon kedveltem - gyakorlatilag a ma létező egyik legjobb (ha nem a legjobb) sorozatnak számít. izgalom, humor, barátság, állelejtés, zseniális történetek (mondjuk ez adott), és az egész "SH-univerzumnak" a modern korba átültetése valami elképesztően eltalált.

    nemhiába mondom mindig, hogy a britek mindig is több szívvel-lélekkel képesek sorozatokat csinálni, mint az amcsik, csak nincs olyan marketing körülöttük. a nagy "amerikai-stílusú drámák" helyett sokkal jobban koncentrálnak a történetmesélésre.

    komolyan, aki teheti, nézze meg, és garantálom, hogy nem fog csalódni. eddig 2 évad volt.

    mondjuk vicces, hogy "sorozat"-nak mondjuk, az évadonkénti 3 résszel, bár igaz hogy egy rész másfél órás.
  • Angela147GTA #2
    Jolie-val még össze is házasodtak :)
  • xido #1
    Megint mások pedig az 1995 körüli Hackersből,ahol Angelina Jolie volt a partnere:)