Szekeres Viktor

Új kép a harmadik Riddick-filmből

A harmadik Riddick-mozifilm címe Riddick lesz és minden bizonnyal 2013-ban láthatjuk. Szerencsére Vin Dieselnek köszönhetően egy újabb forgatási kép került fel belőle a netre.

Vin Diesel a Riddick forgatása közben sem felejti el rajongóit. Bár nem is nagyon tehetné, hiszen csak a Facebookon 29,5 millióan lesik minden szavát, s így nem volt meglepő, hogy amikor vasárnap a színész egy újabb forgatási képet töltött fel a Riddick-sorozat harmadik epizódjából, azt több mint ötvenezren lájkolták és eddig ötezren kommentálták.


Talán ez a közösségi médiás jelenlét is elő fogja segíteni a film sikerét, hiszen Diesel és a rendező, David Twohy elég nagy kockázatot vállal a filmmel, s ma még senki sem tudhatja, hogy fog szerepelni a jegypénztáraknál. A széria első filmje, a Pitch black - 22 évente a sötétség meglepetés sikernek bizonyult, 23 millió dollárból Amerikában csak a mozikban 39 milliót csinált. Éppen ezért lepett meg sokakat, hogy rá négy évre, a nagy nyári filmként beharangozott, 105 millióból legyártott folytatás, a Riddick - A sötétség krónikája hatalmasat bukott, Amerikában 58 millió dollárra volt csak jó. A nagy kérdés, hogy a csökkentett költségvetésű harmadik epizód melyik rész nyomdokaiba fog lépni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #6
    Én azért nem egyszer láttam a 2. részt is... Egy film anyagi sikere az aktuális versenytársaktól is függ, tehát a környezetet is kell nézni. Nem véletlenül hogy bizonyos filmek premieridőpontjait át-áthelyezgetik: ezért.

    De azért tény hogy csak a CGI nem ad el egy filmet, én is bízom benne hogy a 3. részben odafigyelnek erre. Nem könnyű ám klisémentes izgalmas és érdekes történetet kitalálni, ezért is van válságban a filmipar alkotói szempontból, ezért van a sok folytatás, a sok újraforgatás, mert vagy nincsenek új ötletek (azért én tudom hogy lesz egy magyar eredetű meglepetés még ezen a téren), vagy csak kevésbé félnek a gyártók attól hogy egy folytatás vagy újraforgatás nem jön be minthogy egy új ötlet.
  • tomboy013 #5
    Az első rész nagyon jó film volt. A 2. már csak egyszer nézős. Remélem tudnak az 1-hez hasnoló filmet csinálni.
  • koschwarz #4
    maradjunk annyiban, hogy az első rész nyers ötletessége (olcsó) sikert, a második rész marha nagy látványa és akciói (drága) meg bukást hoztak. na vajon melyik utat érdemes követni?...

    egyébként én is szeretem ezt az univerzumot, a játékokat is játszottam, a rajzfilmet és láttam.

    a 2. mozifilmben a legjobb jelenetek azok, ahol NINCSENEK éppen ott a halálkufárok. pl. a föld alatti börtönből szökés majd a felperzselődő felszínen menekülés.

    "there's only one speed. my speed."
  • endrev #3
    Szerintem is jó volt. A probléma (és egyben hungi problémája is) az volt, hogy a történeti univerzum nem volt tisztázva, a 22 évente sötétség in medias res mutatta be a történetet, illetve hiányzott az átvezetés a két rész között. Valójában nem hiányzott, volt egy hivatalos, nagyon minőségi anime, ami pontosan a 22 évente sötétség végén a mentőhajó felszállása utáni, és a "Riddick - a sötétség krónikája" kezdete közötti eseményeket mutatja be. Rá lehet keresni: "The Chronicles of Riddick: Dark Fury"

    hungi, nem a Halálkufárok a történet lényege, hanem a dráma és az üzenet. Annak a filmnek volt üzenete, ahogy az elsőnek is, nagyjából egybevágó, de egymásraépülő. Tessék művelődni, ha magadtól nem látod meg a fától az erdőt (a konkrétumtól a mögöttest, ez egy párhuzam volt).
  • hungi #2
    "Halálkufárok" - na ne röhögtess...
  • wolruf #1
    Pedig szerintem a második rész is nagyon jó volt.