Szekeres Viktor

Új kardozós-varázslós sorozat érkezik az HBO-ra

Februárban újabb történelmi témájú sorozat érkezik az HBO-ra. Az Artúr király legendáját feldolgozó Camelotban többek között Joseph Fiennes, Jamie Campbell Bower, Eva Green és Tamsin Egerton látható.

Itthon először az HBO fogja bemutatni az amerikai Starz csatorna 10 részes szériáját, a Camelotot, mely február 7-től lesz látható a csatornán. (A sorozat február 6-tól az HBO GO és az HBO On Demand kínálatában is megtalálható.) Artúr királyé a kultúrtörténet egyik legismertebb legendája, az ősi kelta mondák kelnek életre benne, s az idők során számos változata, feldolgozása született. Az egyik a Camelot, amely ír, amerikai, angol és kanadai tévések összefogásában készült Írországban forgatták.


A sorozat egyik kreátora, Chris Chibnall elmondása alapján a széria elsősorban Sir Thomas Malory "Le Morte d’ Arthur" (Artúr halála) című könyvét veszi alapul, azonban úgy tűnik, hogy az átdolgozás nem sikerült tökéletesen, ugyanis a kritikusok igencsak fanyalogtak a sorozat láttán. A nézőket szerencsére más fából faragták, jó, nagyjából 800 ezres nézettséggel hálálták meg a készítők munkáját. Azon készítőkét, akik viszont ezt nem köszönték meg azzal, hogy elkészítik a második szezont, ugyanis hiába volt meg sokakban a szándék a folytatásra, hiába volt sikeres a Camelot, "produkciós nehézségek", időpont-egyeztetési gondok miatt nem készülhetett el a második szezon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!