Szekeres Viktor

George Lucas-é a legnépszerűbb vadászgépes film

George Lucas több mint 20 évet várt arra, hogy elkészíthesse egyik álmát, a Red Tails-t, mely annak ellenére aratott sikert, hogy producerként szinte teljesen egyedül finanszírozta.

Amerikában pénteken mutatták be a Red Tails című háborús filmet, mely producere George Lucas volt, s mely filmet már a 80-as évek vége óta szerette volna elkészíteni. Az első becslések szerint a nálunk premierdátummal még nem rendelkező film a bemutató hétvégéjén 19 millió dollár bevételt hozott, ami kifejezetten kellemes meglepetés, a beszámolók szerint több konkurens stúdió is meglepődött a Fox filmjének remek teljesítményén. A film nyitónapi közönségének jó része afroamerikai közösségek diákjaiból állt.


A Red Tails esetében sokakat meglepetésként ért, hogy még Lucas sem volt elegendő ahhoz, hogy a filmhez támogatást kapjon a hollywoodi stúdióktól, így sajátmaga volt kénytelen a film majd 60 milliós költségvetését állni és még a forgalmazásba is beszállt további 35 millióval. Az eredményt elnézve megérte, hiszen filmje csak a nyitónapján 6 milliós bevételt produkált, s ezzel az elmúlt évek összes pilótás filmjét lepipálta. Annak idején a Sky kapitány és a holnap világa 5,2, a Lopakodó 4,8, míg a Flyboys - Égi lovagok 2 millió dollárt hozott nyitónapján, pedig mindegyik drágább film volt a Red Tails-nél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #7
    Tudod az ember néha áldoz arra, amit saját maga kitalál és meg akar valósítani ... főleg ha senki más nem lát benne fantáziát magán kívül.
    Remélem sikerült tágítani a szegényes ismereteidet.
  • Garou #6
    Olyasmiről még nem hallottál soha, hogy egy-egy alkotó akár saját maga is beszáll egy film finanszírozásába, csakhogy olyan lehessen, ahogy megálmodta, okoska?
  • Rage47 #5
    :D
  • kalapos01 #4
    Ja, mocsok Spielberg, hogy nem akar dolgozni sajátmagának. Arra vannak a stúdiók, hogy filmeket gyártsanak. A rendező rendez, a producer producer. A gyártás más feladata. Ekkora hülyeséget is csak itt lehet olvasni.
  • gulyasandras #3
    Ellentétben Spielberggel, aki a 3-4 milliárdos vagyonából sajnál egy fillért is költeni azokra a filmekre, amelyeket szeretne megcsinálni (ezt ő maga nyilatkozta 10-12 éve), inkább addig koldul, amíg összejön a pénz olyan filmekre, melyekre igazán sem ő, sem a közönség nem kíváncsi.

    Ebből a szempontból Lucas sokkal többet ér a szememben.
  • Running #2
    Egy könnycseppet azért elmorzsoltam Lucasért, szegény ember.
  • ddt500 #1
    Talán meg tudta venni a reggeli újságot azután is, hogy megfinanszírozta ezt a filmet.