Szekeres Viktor

2011 egyik legjobb közönségfilmje is nagyot hasalt itthon

Úgy tűnik, itthon a sok csilivili film között nem volt esélye a Muppets-nek, pedig a remek kritikák szerint a közönség nagy részének bejött volna. A film mindössze a hatodik helyen mutatkozott be nálunk.

A legutóbbi hétvége nem a magyar premierfilmeké volt, hiszen hiába került bemutatásra 8 új film, azok közül mindössze egy tudott a legnézettebb tíz közé kerülni - s az az egy sem igazán lehetett büszke az eredményére. A Muppetsről van szó egyébként, melyről csak nagyítóval lehet negatív kritikát találni a neten, de a magyar közönséget a 3D és a számítógépes animációk nem nagyon érdekelte a bábfilm, melyet hiába mutattak be 30 moziban, csak 7 205-en látták, ami mozinként napi 60 nézőt jelent. A 45 millió dollárból készült komédia szerencsére Amerikában elég nagy siker, már 87 millió dollárnál tart, így talán a következő Muppets-filmre nem kell egy évtizedet várnunk.


A többi múlt héten bemutatkozó film közül legjobban Az öldöklés istene szerepelt 6 kópián 2 466-an látták a filmet. Hiába volt közönségbarátabb és hiába került több kópián bemutatásra, a Texas gyilkos földjén című krimi csak 1 601 embert érdekelt, de nem szerepelt jól a két 4 kópiás bemutató sem: a Martha Macy May Marlene 857, míg a Retró szerelem 368 honfitársunkat késztette mozijegy megvásárlására. A Cirkogejzírben játszott orosz Faust 154 nézőt csábított be a jó melegbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • czyi #5
    te miről beszélsz? a 80-as években rendszeresen ment, gyerekkorom egyik meghatározó élménye volt (mi több, még egy részben 8-9 évesen sajtokat is szinkronizáltam belőle :) ), és aztán a 90-es években is lehetett látni, ha nem is muppet showt, legalább a sesaam street-et...

    másrészt csak érjen véget ez a tetves vizsgaidőszak, és ez lesz az első, amire elmegyek (már vagy fél éve várom, hogy játsszák már a mozik!)
  • Reparamorf #4
    Évekig ment a tv-ben.
    Nem volt rossz de a sok idióta poén előbb-utóbb fárasztó lesz.
  • zetortraktor #3
    De ettől eltekintve, minek kell, hogy ismerd az előzményt? Olyan filmet nem néz meg senki, aminek nem ismered az előzményét? És az előzmény nélküli filmek?
  • zetortraktor #2
    Hogyne vetítették volna! Breki? Miss Röfi? Topi? Semmi?
  • plu604 #1
    Lehet hogy azért nem futott be nálunk a Muppets mert...
    Magyarországon sosem vetítették a TV-ben a muppet show-t? A magyarok nagy része azt sem tudja szerintem mi ez. Nem fűzi hozzájuk semmilyen gyerekkori élmény vagy hasonló...