Szekeres Viktor

Durva nagy siker itthon a Sherlock Holmes 2

Helyes döntésnek bizonyult a forgalmazó részéről, hogy csak év elején mutatta be a Sherlock Holmes második részét, s nem a decemberi végi zsúfolt moziprogramot terhelte vele.

Itthon csak egy új filmet mutattak be a mozik múlt héten, ami még véletlenül sem jelenti a biztos sikert, hiszen tavaly többször is előfordult, hogy még a vetélytársak hiánya sem volt elég a jó szerepléshez. Ez az egy film a Sherlock Holmes: Árnyjáték volt, melyet csütörtöktől vasárnapig 86 101-en néztek meg Magyarországon, ami természetesen első hét lévén az év eddigi legjobb nyitányát jelenti, de nagy valószínűséggel az idei első félévben sem sok film fog ennél jobb teljesítménnyel bemutatkozni.


A döbbenetesen magas nézőszám 108,2 millió forintos bevétellel is járt, s az mindennél beszédesebb, hogy mindez még az első rész adatait is meghaladta, hiszen az 68 762 nézővel és 79,5 millió forinttal debütált. Ez természetesen azt is jelenti miközben Amerikában jóval kevesebb embert érdekelt az első Sherlock Holmes után a második, itthon nemhogy csökkent volna, de még nőtt is az érdeklődés Robert Downey Jr.-ék iránt. Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor a Sherlock Holmes: Árnyjáték 200-250 ezer eladott jegyet regisztrálhat a magyar mozikban összesen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zomil #3
    Sztem jo film lett, sztem az elsönél is jobb. Persze nem az a klasszikus Sherlock krimi, de moziban sztem nem is lenne annyira nézett, mint egy ilyen tipusu film.
  • Goaulds #2
    Jó kis film lett.
  • viasz #1
    Én már bánom, hogy moziban néztem, bőven elég lett volna itthon megnézni.