Szekeres Viktor

Megvan 2011 legjobb mozis főcíme? Itt a videó.

A tavalyi év nem a mozis főcímek éve volt, nagyon kevés kreatív munkát láthattunk. 2012-ben szerencsére már lesz James Bond-mozi is, azonban A tetovált lány intrója is elég jó lett.

Lehet, hogy 2011 végén (nekünk 2012 elején) jött/jön meg a tavaly bemutatott filmekhez készített legjobb főcím? Ezt mindenki el tudja dönteni, ha megnézi az alant látható videót, mely A tetovált lány című David Fincher-krimi kezdő képsorait mutatja be. Persze nem lehet azt mondani, hogy olyan nagy lett volna a konkurencia, mert a tavalyi filmek közül nagyon kevésnek volt emlékezetes a főcíme, azonban az tagadhatatlan, hogy alábbi képsorok kifejezetten kreatívak és a zenei aláfestés is tökéletes.


Az előzetesekből is ismert zene a Led Zeppelin-féle Immigrant Song átdolgozása A tetovált lány zeneszerzői, Trent Reznor és Atticus Ross által. A gond mindössze az a főcímmel, hogy a film európai jellegéhez nem nagyon passzol, ráadásul a történet alapjául szolgáló könyvet nem ismerőket még félre is vezetheti, hiszen igen komótos szerkezetű krimivel van dolgunk, mely főleg az elején, az információk adagolása közben elég lassan csorog.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!