Szekeres Viktor

Konvertált 3D-s lesz a Star Trek 2

J.J. Abrams és a Paramount stúdió úgy döntött, hogy bár 3D-s lesz az új Star Trek, a térhatást konvertálással fogják elérni. Jó hír viszont, hogy a tervek szerint IMAX-es lesz a film.

Legutóbb arról adhattunk hírt, hogy a J.J. Abrams-féle Star Trek második része 3D-s lesz, mostanra úgy tűnik, hogy az is eldőlt, hogy konvertált 3D-látványra számíthatnak azok, akik több pénzt adnak ki a mozijegyre. Mindezt a rendező mondta el az MTV News-nak, s azt ígérte, hogy a 2D-s forgatást, akárcsak a nyolcadik Harry Potter-film esetében, hosszas és alapos konvertálási procedúra fogja követni, így a látványra szerinte nem lehet majd panasz. Minderre lesz idő, hiszen a nemsokára forgatásra kerülő filmet csak 2013. május 17-én fogják bemutatni.

Öröm az esetleges ürömben, hogy Abrams azt tervezi, hogy IMAX-ben forgatja a Star Trek 2-t, bár arra nem tért ki, hogy a teljes filmre gondolt, vagy csak kulcsjelenetekre. Minderre az elmúlt években nem igazán volt példa, kevés film próbálkozott IMAX-forgatással, a Mission: Impossible negyedik részéhez készült nagyjából 20 perc IMAX-ben, valamint Christopher Nolan forgatott IMAX-es jeleneteket A sötét lovaghoz, illetve A sötét lovag: Felemelkedéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #9
    na, vajon mi abban a birkaság, hogy valaki jobb hanggal, jobb vásznon, jobb felbontás mellett néz meg egy filmet. ez még egy nem imax-ben felvett filmnél sem birkaság, de amit még imaxben is vesznek fel... remélem érzed, hogy csacsi dolgot mondtál.
  • hetti #8
    Na az sem semmi hogy vannak olyan birkák akik akár 1 pengőt is kifizet azért hogy imax-ban nézzen meg 1 film részletét......
  • Narxis #7
    DVD-t többnyire olyanok vesznek akik nem egyszer nézik meg a filmet.
  • kalapos01 #6
    Nem járatnak le semmit. Ugyanúgy vannak pocsék filmek normál 3D-ben felvéve. Ha elkezded sorolni, hogy milyen 3D-s filmeket láttál, amik tetszettek, lehet, hogy te is észre fogod venni, hogy konvertáltat is láttál. Ráadásul a régi filmeket csak konvertálni lehet.

    "leginkább a 3D-re megy el,"

    A birkábbja biztosan. Mások meg filmekre mennek el. Még mindig olcsóbb egy 1500-as jegy, mint egy 3000-es DVD, hogy otthon nézzem.
  • SupraMKIII #5
    Ezekkel a konvertált dolgokkal csak lejáratják a 3D-t :-(

    Akinek tökmind1, mit néz, az maradjon otthon, és nézzen VV-t meg a többit - akinek viszont nem mind1, mivel tömik a fejét (és fosztják ki a zsebét) az leginkább a 3D-re megy el, mert ez az, ami otthon még nem érhető el.

    Viszont a konvertált 3D-nek azért nem sok köze van az igazihoz - én természetesnek vettem, hogy ami 3D, az úgy lett forgatva. De aztán rájöttem, hogy amikor olyan érzésem van, mintha pár, mélységben eltolt síkon 2d filmet néznék, akkor az aligha lett 3D-ben rögzítve.

    Szóval én a magam részéről ezt kihagyom, majd megnézem otthon.
  • kalapos01 #4
    Attól, hogy téged a 3D érdekel, az emberek a filmet nézik. Ha 3D-ben adják, akkor úgy. Ha nem, akkor nem.
  • Zombee #3
    Szolnokon nincs más, ott nem vetítenek 2D-ben. Legalábbis a Cinema City nem. Van ugyan egy még működő kisebb mozi, ahol a rétegfilmek mennek, meg néhány nagyobb kifutott film is, de ott hideg van, kényelmetlen, a hang és kép is hagy kívánnivalót maga után. Viszont nincs 3D :). Én sem örülök ennek, nem vett meg a 3D, de nem nagyon van más lehetőség. És ezt a forgalmazók is tudják, ezért van olyan kevés 2D-s vetítés. Szerencsére kevés film érdekel annyira, hogy ne bírjam ki a DVD megjelenésig, és ezek se mind 3D-sek.
  • Wittgen #2
    Én speciel a 2d-s vetítésre megyek majd el. Ennyit a birkaságról. Egyébként szerintem nincs igazad, mert pl Kaposváron nem tódul a nép a moziba, csak mert van 3d.
  • Béka Benő #1
    A birka-magyarnak még a konvertált 3D is jó lesz !
    Nekik tökmindegy hogy milyen fajta a 3D, ha lefilmeznék Michael Bay-t sz@rás közben és konvertálnák 3D-be még arra is tódulnának.