Szekeres Viktor

Spielberg egyik új filmje siker, a másik bukta

Már az sem túl gyakori, hogy egy rendezőnek egy éven belül két filmje is bemutatásra kerüljön, az alig pár napos eltérés pedig még ritkább. Steven Spielberg sem jött túl jól ki ebből.

Amerikának Steven Spielberg-túladagolást kellett elszenvednie a napokban, hiszen a rendező két filmjét mutatták be pár nap leforgása alatt. Mi ebből a muriból kimaradtunk, hiszen a Tintin kalandjait már november elején láthattuk, míg a Hadak útján (War Horse) című háborús filmet csak február 9-től nézhetjük meg.


A két film szereplése meglepetést hozott, hiszen bár eddig a Tintin tett szert több bevételre Amerikában, az animációs film a 24 millió dollárját hat nap alatt hozta össze (a hosszú hétvégén csak 16,1 millió sikeredett ebből), míg a december 25-én bemutatott Hadak útjánnak elég volt két nap is a 15 millióhoz.


A Tintin gyenge amerikai startja azt is jelzi, hogy csak Spielberg nevével(, valamint a 3D-vel és a motion capture-animáció emlegetésével) nem lehet eladni egy filmet. Érdekes a párhuzam a Tintin esetében a Táncoló talpak 2-vel vagy a Csizmás, a kandúrral, mely utóbbi ugyancsak rendelkezett előzményekkel, igaz nem képregényessel, hanem a Shrek-filmekkel, mégis jóval kevesebb embert érdekelt a premier hétvégéjén az olyan, mindenféle előzmény nélküli filmeknél, mint a Rio vagy a Rango.

A gyártók szerencséjére a Tintin nemzetközi szinten sokkal jobban szerepel, már most az év 12. legsikeresebbje Amerikán kívül, de világviszonylatban sem tűnik túl rossznak éves szinten 18. hely, aminél már csak előrébb fog kerülni. Más kérdés, hogy a készítők ennél sokkal jobb szereplésre számítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)