Szekeres Viktor

Már most rekordot döntött A sötét lovag: Felemelkedés

Még be sem mutatták Christopher Nolan harmadik Batman-filmjét, máris csúcsot döntött az előzetesének köszönhetően. Valószínűleg a film is rekordot rekordra fog halmozni, főleg, ha jól sikerül.

A sötét lovag: Felemelkedés (The Dark Knight Rises) minap netre került előzetese minden eddigi letöltési rekordot megdönt. A hétfő óta online trailert az első 24 órában 12,5 millióan nézték meg az iTunes Movie Trailers oldalon, valamint az iPhone-os, iPad-es és iPod touch-os iTunes Trailers iOS app segítségével. Ez alapján valószínűleg nem elrugaszkodott az a feltételezés, hogy a film, legalábbis annak a premierje minden addigi rekordot meg fog dönteni Amerikában.

Christopher Nolan első Batman-filmje, a Batman: Kezdődik! 2005-ben "mindössze" 48,7 millió dolláros nyitóhétvégét produkált Amerikában, melynél nem egy képregény-adaptáció többre volt képes - ez azt jelzi, hogy a közönség előzetesen közel sem volt beindulva attól, hogy Denevérember visszatért a mozikba (az amerikai összbevétel 205 millió dollár lett). Azonban a film fogadtatása és DVD-s utóélete 2008-ra akkora hájpot produkált, hogy A sötét lovagot a premier hétvégéjén több mint háromszorannyian látták, s a 158 millió dolláros nyitány minden idők legjobbja lett, mint ahogy a film 533 millió dolláros bevételével megközelítette a Titanic akkori 600 milliós amerikai bevételi rekordját. A nyitánycsúcsot azóta már a Harry Potter utolsó része tartja, bár csak bevételben, ami 169 millió dollár volt, hiszen a 3D-s helyáraknak köszönhetőek a magas számok, de a papírforma szerint A sötét lovag: Felemelkedést a 2D ellenére 170 milliónál nagyobb premierhétvégét produkálhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)