Szekeres Viktor

Egy év börtön egy X-Men-mozifilm netre való feltöltéséért

Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2009-ben feltöltötte a netre az X-Men kezdetek: Farkas munkakópiáját, majd ezen tettét két honlapon is hirdetni kezdte.

Egy évre szövetségi börtönbe kell vonulnia annak a New York-i férfinak, aki feltöltötte az internetre az X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine) című képregény-film munkakópiáját. A hivatalos premier előtt egy hónappal felkerült anyag meglehetősen jó minőségű volt és ennek köszönhetően azonnal a letöltési toplisták élére került, annak ellenére, hogy a film nem végleges verzióját tartalmazta, a zene, illetve a különleges effektek sem voltak véglegesek. (Hogy mindez megtörtént, sokak szerint egy letöltői csoport igényszintjét is remekül jellemzi, hiszen nem elég, hogy sokan homályos kamerás felvételeken néznek látványfilmeket, de még a számítógépes grafikák hiánya vagy a látható zöld hátterek és tartókötelek sem zavarnak sokakat.)

A 49 éves bronxi illetőségű Gilberto Sanchez tettét, aki skillz néven volt ismert online körökben, a bíróság kivételesen komoly vétségnek minősítette, s az egy év börtön mellett további egy évig tartó, börtönön kívüli felügyeletet, valamint számos számítógépekkel kapcsolatos korlátozást is kiszabtak rá. André Birotte Jr., államügyész szerint a börtönbüntetés kiszabása jól hallható üzenet az internetes kalózok számára, hiszen a cél továbbra is azok megbüntetése, akik ellopják a nemzet szellemi tulajdonát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #9
    ...ennek a mondatnak se füle se farka , már bocs........szóval nem az a gané aki trágyát rak az asztalra hanem aki megeszi, értem én odarakni az okés
  • Tinman #8
    Azt csak te hiszed... tőlünk nyugatabbra súlyos eurók reppennek ki az óvatlan warezolók pénztárcájából. Messze se kell menni: N.o.
  • Tinman #7
    Nem azzal van a baj aki feltölt ilyen szemetet (nem végleges vagy végleges de pl. CAM verzió), hanem azzal aki ezt letölti és megnézni. K. nagy igénytelenségre vall.
  • Zombee #6
    Nem feltétlenül. Itt nem az van, hogy a gyárból kilopott DVD-t tette ki boltba kerülés előtt egy héttel, hanem hozzáfért (jogosan/jogtalanul) a munkakópiához, amit aztán ellopott. Itt kimondottan a gyártó stúdiótól lopta el.

    Nagy általánosságban valóban mutatja az igénytelenséget ilyen verziók letöltése, bár a kamerás még inkább, de az is igaz, hogy egyeseknek valóban érdekes lehet belátni a trükkök mögé.
  • xido #5
    nem is értem,érdekességként miért nem fér fel a dvd-re,ha nem is a teljes béta vágás,de mondjuk a látványosabb jelenetek utómunka nélkül,mint így készült dokumentum film..nem mellesleg a főcím zenéje sokkal jobban tetszett a bétának,mint a véglegesnek:)
  • Fresh Duke #4
    (Y)

    Szerintem tényleg jellemzi az átlagot, de szerintem is érdekes dolog egy ilyen verziót látni. (Főleg annak, aki a filmszakmában akar elhelyezkedni.)
    Szerintem volt azért jó pár olyan letöltő, aki először rendesen nézte meg a filmet, és csak utána a bétát.
  • freemanone #3
    az igényszintnél azért álljunk meg egy percre... a mai napig megvan a hiányos CGI-s verzió amit megnéztem 2x mint filmes érdekesség. Nagyon érdekesnek találtam, hogy meg lehet nézni egy olyan kópiát, ahol még nincs meg a digitális utómunka. A filmet viszont ettől függetlenül premieren megnéztem moziban is...
  • birdo #2
    A "számítógépekkel kapcsolatos korlátozás " legalább úgy lett írva, mintha lenne internet I., internet II. perspektíva.....vagy már létezik is
  • kissssss #1
    széllel szemben pisálás művészete ez.