Szekeres Viktor

Az első jó minőségű videó az Alien-előzményfilmhez

Akit nem zavarnak a gyenge minőségű előzetesek, az már láthatott pár hete egy teaser-jellegű anyagot a Prometheushoz, azonban Ridley Scott scifije csak csütörtökön kapja meg a minőségi, teljes hosszúságú ízelítőt.

Megértük ezt is, hiszen felkerült a netre egy újabb előzetes előzetese. Eddig a gyakran exkluzív előzetesekkel előrukkoló Entertainment Tonight-ra volt jellemző, hogy műsorukban bemutatásra kerülő trailereket promózták. Az Alien előzményfilmként kezelt Prometheus első trailerje azonban nem a bulvárműsorban, hanem az iTunes Trailers-en fog bemutatkozni, mégpedig csütörtökön, s ezen alkalomból elkészült az előzetes promója.


Ez a félperces videó amellett, hogy tartalmazza az előzetes rövid snittjeit, Ridley Scottos interjúrészletekkel van tele, melyben a rendező megemlít ezt azt az Amerikában június nyolcadikán bemutatásra kerülő scifijéből. A Prometheus főbb szerepeiben Noomi Rapace-t, Michael Fassbendert, Charlize Theront, Idris Elbát, Sean Harrist, Kate Dickie-it, Logan Marshall-Greent és Patrick Wilsont láthatjuk majd. Siker esetén pedig akár egy új franchise is életre kelhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #9
    Az Alien a maga idejében egy rettentően előremutató film volt. Egy csomó dolgot meg tudott fogalmazni, amit előtte filmen nem mutattak be. A dimenziók váltogatása: a végtelen űr, a hatalmas űrhajó és benne még is klausztrofób szűk sötét és ipari mértékben leharcolt terek. Az ember technológiai kifinomultsága szembe állítva az űr végtelen rideg primitívségével, és mindez megfejelve egy az idegenekkel történő első találkozás szürrealistásával. És a legdúrvább, ami Scott filmjeiben utána ilyen szinten soha nem jelent meg, mindez megfejelve a végletekig elcsigázott emberi testből kiszakadó lélek sikolyával, hörgésével, nyöszörgésével. Ilyen módon bemutatott, végletekig kegyetlen még is átélhető brutalitást mostanában csak mondjuk a Fűrész sorozatban sikerült megvalósítani. Érdekes, hogy Scott utána soha nem nyúlt ilyen szinten ehhez a kifejezésmódhoz.

    Az Aliens utána egy ujjgyakorlat volt csupán, ugyan azok a motívumok megjelentek, de igazán többet nem adott hozzá Cameron, csak aktualizálta, modernizálta és soxor tompította az éleket, halivúdizálta.

    A 3. rész nehéz szülés volt, rengeteg forgatókönyv készült, majdnem csőd lett belőle. Az első filmes Fincher is kiakadt a producerekre, amikor valami olyasmit mondott, hogy: "Önök, amikor a szerződést megkötöttük egy szép kínai porcelán teáscsészét rendeltek, de amit végül várnak, az egy sima söröskorsó!"
    A film elnagyolt lett, amit talán Fincher is elképzelt eredetileg az a legutóbbi spec DVD változatban lehet. Jelentősen más film az eredetileg moziban bemutatotthoz képest. Sokkal jobb is, de ahogy tudom Fincher ehhez még sem adta a nevét. Nálam ez a változat a második Alien film a rangsorban.

    A negyedik rész egy számomra érthetetlen katyvasz, a szokásos motívumok újra feltűnnek, de szinte semmit nem ad hozzá az Alien univerzumhoz, mint egy filmsorozat pilot filmje, max. Mondom ezt annak ellenére, hogy az Amélie nekem egy iszonyatosan jó film, egy gyöngyszem. De sajnos a rendező maga nem garancia a minőségre, látva még Scott, Lucas, vagy Spielberg legutóbbi gyengécske teljesítményét, ez sajnos hatványozottan igaz.

    A predátoros mellékhajtásokról most nem beszélnék.
  • winnie #8
    én, mivel anno nem láttam az első két filmet, nem utáltam meg a 3. és 4. részt, de csak alá tudom támasztani, hogy biztos, hogy jeunet-re kell kenni az alien 4 bukását. tény, hogy ő az egyik legjobb rendező és, hogy ez a legkevésbé jeunet-s filmje (ettől még baromi jó dolgok voltak benne vizuálisan is), de nem a sztori, ami nem jön be sokaknak? vagy sok volt a zöld?:)

    dettó a harmadik rész, az sem kis rendezőt kapott, david finchert, a klausztrofób hangulat annak idején elkapott. a sztori meg...
  • Axlkenobi #7
    Nálam a sorrend Aliens, Alien Resurrection, Alien, Alien 3

    Én a harmadik részt tartom iszonyú gyengének. Egész egyszerűen lapos és érdektelen az egész. Ha nem volna egy dög Ripley-ben és emiatt nem izgulna a néző érte, totál nézhetetlen lenne az egész.
  • tomboy013 #6
    Az Alien 4-et nem nevezném közepesnek sem, gyenge gagyi film lett szerintem. Olyan ellentmondások vannak benne ha valaki jobban odafigyel hogy az már vicc számba megy. Ez remélem jó lesz.
  • Inquisitor #5
    Jeuneut látásmódját nem akarom védelmezni, és lehet nem is illik a témához, de szerintem meg a szörnyen gyalázatos forgatókönyv miatt volt rossz, nem miatta ...
  • Dynamic #4
    Hát ja. Szeretem Jean-Pierre Jeunet filmjeit(Elveszett gyermekek városa, Amélie), de az ő látásmódja szerintem abszolút nem illik egy Alien filmhez. Röhejes lett az egész film tőle.
  • NEXUS6 #3
    Közepes????
    Simán gyenge!
  • gulyasandras #2
    Winona. :)

    (Csoda lenne, ha Scott nézhető filmet produkálna.)
  • Jawarider #1
    Remélem baba lesz a közepes Alien 4 után.