Szekeres Viktor

Készül az Amerikai pszichó feldolgozása

A 2000-es, Christian Bale főszereplésével készült, de hamar elfeledett Amerikai pszichó feldolgozása, illetve Bret Easton Ellis regényének újbóli adaptációja készülhet el.

A Variety értesülései szerint a hollywoodi Lionsgate stúdió leszerződtette Noble Jones-t, hogy megírja az Amerikai pszichó (American Psycho) feldolgozásának forgatókönyvét. Természetesen, mivel könyvadaptációról van szó, mely Bret Easton Ellis regénye alapján készülne, ezért nem kezelendő a szó szoros értelemben feldolgozásként. (Jones abszolút kezdőnek számít, az IMDb mindössze egyetlen filmes kreditjét tünteti föl, ő volt a Social Network - A közösségi háló másodrendezője a bostoni felvételek során.)


Az Amerikai pszichó eredetije 2000-ben készült el, az azóta komolyabb filmet nem is rendező Marry Harron készítette, főszereplője pedig Christian Bale volt. A film elég hűvös fogadtatásban részesült annak idején, sem a kritikusok, sem a közönség nem volt oda, nem is nagyon beszéltek róla. Azonban ahogy teltek az évek, egyre többen fedezték fel maguknak, leginkább Bale kapcsán, s az új nézők már nem az esetek zömében általuk nem is ismert könyvvel hasonlítgatták össze, hanem attól függetlenül nézték, s így egyre elismertebbé is vált. Az alig 7 millió dollárból készült film annak idején Amerikában 15, Amerikán kívül pedig 19 millió dollár bevételt termelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xido #4
    Az a csúnya,hogy ma már a Fűrészek és Embere 100lábúak korában elvárná az ember,hogy minden gyomorforgató rész át legyen ültetve a vászonra...
  • tomboy013 #3
    Beteg egy film volt a Bale-s is, de tetszett remélem megint csinálnak belőle valami jót.
  • Garfield #2
    Nem tudom, van-e értelme a remake-nek, mert a könyv az eredeti formájában 18+ alatt megfilmesíthetetlen, a necces részek eltávolítása viszont durván csonkolja a művet.
  • anubys1984 #1
    Furcsa egy cikk ez. Egyrészt azért, mert bár nem lett átütő siker a film, általában nézve a közönség és a kritikusok is elégedettek voltak vele, másrészt érdekesmód azzal indít, hogy "de hamar elfeledett", majd a cikk második felében már így ír: "de ahogy teltek az évek, egyre többen fedezték fel".
    Közzététel előtt legalább egyszer illene átolvasni...