Szekeres Viktor

3D-ben érkezik a nagyköltségvetésű San Andreas-mozifilm

Sok műfajt próbált már ki Hollywood 3D-ben, miután az 50-es és a 80-as évek után az újabb 30 éves ciklus végén ismét divatba jött a térhatású mozifilm, viszont 3D-katasztrófafilmet nem nagyon láttunk mostanában.

A Deadline értesülései szerint a New Line Cinema szeretné elkészíteni a következő nagy katasztrófafilmek egyikét. Az a hír járja ugyanis, hogy a stúdió már rendezőt keres a San Andreas 3-D című projektjéhez, amit úgy is lehet fordítani, hogy a producerek tetszését elnyerte a Jeremy Passmore és Andre Fabrizio által írt forgatókönyv. Ez pedig már csak azért is nagy elismerés, mert viszonylag kezdő írókról van szó, utóbbi eddig csak rövidfilmekhez írt szkriptet, előbbinek viszont már bemutatták pár éve a Special című filmjét, valamint ő az átírója a Vörös hajnal-feldolgozás (Red Dawn) szkriptjének is.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a minimum 100 milliós költségvetés engedélyezéséhez a stúdió még Allan Loebbel finomhangolta a forgatókönyvet, ami egy hatalmas földrengésről szól, ami pusztító hatással van Kalifornia államra. A források úgy vélik, hogy moziban hasonlóan nagyszabású földrengéses filmet az 1974-es, Charlton Hestonos Földrengés óta nem nagyon láttunk. (Az eredeti cím természetesen az államban mintegy 1300 kilométer hosszan húzódó Szent András-törésvonalra utal.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #6
    Annál nagyobb pusztítást nehéz lesz bemutatni, mint amit Emmerich elénk tett a vászonra (2012) :D
  • Yodafon #5
    Ó hát nem most hanem majd mikor kijön az első kritika róla itt az Sg-n és jönnek majd hogy "hát ez nem is az volt mint amit vártam" meg hasonlók (megjegyzem azért elég jogosan)
  • Macccy #4
    2012 ... pl. ... de volt abban minden vásári és emiatt sem lett különösebb merevedésem ezen cikk olvasatán, mert háromdé ide, cgi oda, de akkoris csak egy következő tucatszar lesz ebből is valami rég nem futott sztárral és befutni vágyó fiatal reménytelenségekkel. Vagy nem! Remélem az utóbbit.
  • KillerBlue #3
    Ha a cím alatti rövid szöveget is elolvasnák kattintás előtt akkor talán nem lennének megtévesztve.
  • Yodafon #2
    Huhúúú micsoda felháborodás lesz itt kéremszépen. :D
    Már most látom lelki szemeim előtt ahogy a sok GTA: San Andreas fan szitkozódni fog mert megtévesztette őket a cím.
  • xido #1
    Mondjuk hirtelen nem is emlékszem,hogy a Dante pokla és a Tűzhányó óta volt-e valami érdemleges földrengéses film...