Szekeres Viktor

Alkonyat 4: 12 nap alatt félmilliárd dollár bevétel

Úgy tűnik, hogy a rajongók szemében az Alkonyat-filmek minősége nem csökken, hiszen a negyedik rész is nagyjából ugyanakkora érdeklődésre tart számot, mint a második, illetve a harmadik epizód.

12 nap kellett ahhoz az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. résznek, hogy elérje az 500 millió dolláros bevételt nemzetközi viszonylatban, ami azt is jelenti, hogy akárcsak az előző két rész, ez az epizód is nagyjából 700 milliót fog jövedelmezni, vagyis a rajongók lelkesedése nem csökken, továbbra is imádják a filmeket. Jelenleg egyébként a bevétel úgy oszlik meg, hogy Amerikában 223 millió dollárt fizettek ki a jegyekre, míg világszerte 285 milliót - a magyarok nagyjából 1 millió dollárnyi forinttal járultak hozzá mindehhez.

Persze, aki azt gondolja, hogy ezzel a félmilliárdos bevétellel már nyereséges a film, az nem biztos, hogy jól gondolja. Hiszen a hivatalos költségvetés az első három film 37, 50 és 68 millió dollárja után 110 milliós lett, ami annak köszönhető, hogy a színészek csak 4 filmre írtak alá eredetileg, de végül öt készül el, így a gázsijukat az utolsó részre ügynökeik a csillagos égbe emeltették. Ehhez még a minimum 50 milliós marketingköltséget is hozzá kell venni, ami azt jelenti, hogy a 160 millió rááldozott dollárból egyelőre még csak 100-110 folyt vissza a stúdióhoz, hiszen az amerikai 220 milliós bevétel fele a mozikat illeti, mint ahogy a nemzetközi pénzek nagy részén is a mozik, illetve a helyi forgalmazók osztoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcsa4 #6
    Azt senki nem mondta, odáig nem merészkedünk. :)
  • fergusonpapa #5
    Ezekszerint ugy gondoljátok h nagyszerü film?!
  • Kaliki #4
    Az emberi viselkedést figyelembe véve winnie-nek van igaza
  • Aldo Moro #3
    Ez összeesküvés elmélet. Pont annyi bizonyítja a te állításod, mint az ellenkezőjét.
  • winnie #2
    komolyan ennyire megvezethető vagy? komolyan elhiszed, hogy az egyessel szavazók nagy része megnézte a negyedik részt? vannak olyan filmek, amiknek a sikere szúrja egyesek szemét és adják rájuk az automatikus egy pontot. mintha az számítana, hogy mennyi egy ilyen film az imdb-n.
  • napimester #1
    Üdv!

    Azt hiszem elég csak egy IMDB Linket közölnöm az értékeléshez. Nem mindig adok más véleményére, de azért "5" alatti filmeket nem szokásom megnézni...
    Nem kis minőségbeli különbség van e között és a Vámpírnaplók között :)