Szekeres Viktor

Harrison Fordot akarják 2013 legjobban várt scifijébe

A Végjáték producerei úgy tűnik, hogy a nagy nevekre utaznak, hiszen Harrison Fordot akarják megszerezni a scifi egyik fontos szerepére. Ha Ford igent mond, ő játszhatja Hyrum Graff ezredest.

Pár napja tűntek fel a neten az első pletykák, miszerint a Martin Scorsese-féle A leleményes Hugó főszereplője, Asa Butterfield lehet a Végjáték (Ender's Game) című scifi főszereplője. Ezt a hírt tegnap Butterfield Twitterén erősítette meg, így már hivatalosnak vehető. Az viszont még csak pletyka, hogy akár Harrison Ford is csatlakozhat az Orson Scott Card regényéből készítendő alkotáshoz, egyelőre ugyanis a Variety információi szerint csak az vehető biztosra, hogy a Végjáték producerei felkeresték őt, hogy vállalja el Hyrum Graff ezredes szerepét.

A Summit Entertainment nagyszabású, s valószínűleg nagy költségvetésű filmjét Gavin Hood, a Tsotsi és az X-Menes Farkas-előzményfilm rendezője fogja készíteni, s a tervek szerint 2013. március 15-én kerülne mozikba Amerikában. Ha akadna olyan, aki nem ismerné az itthon is kiadott, sőt, idén új fordítással ismét megjelentetett scifi-klasszikust, annak a álljék itt a regény fülszövege: Egy Földön kívüli űrbázison szigorúan titkos és zárt körülmények között "nevelik" azokat a tehetséges gyerekeket, akiket a szüleiktől és testvéreiktől elszakítva tökéletes katonákká akarnak kiképezni, hogy majd bevethessék őket az idegenek ellen. A katonaiskola a gyerekek játékszenvedélyét egyre inkább a könyörtelen és kegyetlen harci játékok felé irányítja, s Ender Wiggin csak akkor döbben rá eszköz voltára, amikor már két fiatal társát is meggyilkoltatták vele. Card lélektanilag is kitűnően ábrázolt szituációkban vetíti elénk az emberi kegyetlenség és manipuláció ördögien kitervezett stációit, a kamasz- és gyermeklélek művészi igényű megjelenítése pedig messze túlmutat a sci-fi műfaji határain is. A kötet 1987-ben kapta meg a legnagyobb nemzetközi elismerést jelentő Hugo- és Nebula-díjat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #4
    semmi az első negyvenöt percben mészárolnak a bogarak, jön öt perc átvezető, további negyvenötperc csillivilli űrlövölde az utolsó két percben megvilágosodás azután végefőcim
  • sad1976 #3
    trilógia. jól emlékszem? olvastam valamikor.jönnek a gonosz "hangyák"meg a fává változott malackák kíváncsi vagyok mi lesz ebből .
  • ntom #2
    wow.. olvastam ezt a könyvet régen, de nem emlékeztem a címére. kösz :)
  • brueni #1
    csak el ne rontsák a filmet gyenge színészi teljesítményekkel...akkor siker...