Szekeres Viktor

Ismét divatba jönnek a bábfilmek?

Hiába a csilivili animációk és a látványos, 3D-s fantasy-k, a hétvégén a gyerekek és szüleik közül legtöbben a bábozós The Muppets-et választották, mely minimális költségvetéssel ért csúcsközelbe.

Ahogyan az a nyitónapi eredmények alapján várható volt, a heti három családi film premierje közül Amerikában a Muppets-mozifilm kezdése bizonyult a legsikeresebbnek: a nálunk január 12-én bemutatásra kerülő félig animációs, félig élőszereplős alkotás az első becslések szerint hétvégén 29,5 millió dollár bevételt termelt, az 5 napos, hálaadási hosszú hétvégén pedig 42 millió dollárt. Ez a jegybevételi toplista második helyére volt elegendő az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész mögött, a harmadik helyen pedig a Táncoló talpak 2 zárt, mely csak 10 nap alatt szedte össze a 42 millió dollár bevételt.


Hiába került több mint 100 millió dollárba a pingvines animáció, az alig 45 millióba kerülő bábfilm érdekelte jobban az embereket, ami akár a zseniális reklámkampánynak is köszönhető - ráadásul mindezt 2D-ben sikerült elérni, pedig a hétvége tíz legnézettebb filmje közül öt is térhatású volt. Mindez persze azt is jelenti, hogy a 2011-es Muppets-mozifilm magasan a legsikeresebb lesz a franchise-ban, hiszen több bevételt fog elérni, mint az 1979-es klasszikus, s az 1999-es, hatalmasat bukó verzió. 45M

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zozo76 #1
    Kiskoromban imadtam a Muppets SHOWt, klassz volt a szombat esti filmkoktel, elen a NAGYON KULONLEGES UGYOSZTALY-al. Namost mar a sok hulye animacios szartol rendesen herotom van pedig alig nezek igyis meg beloluk valamit.