Szekeres Viktor

Az Alkonyat 4 ismét ledózerolt minden filmet

Ismét csak nem volt ellenfele az éppen aktuális Alkonyat-filmnek, de a vámpírokért nem túlságosan rajongóknak már csak egyetlen egy rész tarolását kell kibírniuk, mely nagyjából egy év múlva érkezik.

Ahogy az várható volt, múlt héten az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész Amerikában és a világ minden országában, ahol bemutatásra kerül, megszerezte a jegyeladási mozis toplisták első helyét - kivéve Franciaországban. Amerikában, s várhatóan megannyi másik országban a vámpíros romantikus horror negyedik része premierjének második hetében is első lesz. Hazájában például hatalmasat, majdnem 70%-ot zuhanva még mindig jó volt 42 millió dollárra, ami elegendő volt a hétvégi toplista első helyének megszerzésére.

Ezzel a 110 millió dollárba kerülő film, melyet ezúttal Bill Condon rendezett, 10 nap alatt 221,3 millió dollár bevételnél tart Amerikában, ami mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény, bár az is igaz, hogy Újhold ennyi idő alatt 231 millióig jutott, viszont a tavalyi Napfogyatkozás "csak" 215 millióig. Az örökranglistán ez minden idők 12. legjobb tíz napos eredményének számít. A legjobb teljesítményt ebben az összevetésben A sötét lovag nyújtotta, mely tíz nap alatt 314 millió dollár bevételt termelt, mely teljesítményt az idei Harry Potternek sem sikerült utolérnie 274 milliós eredményével.

Azt pedig, hogy nem csak az USA-ban tombol az Alkonyat-láz, remekül mutatja, hogy nemzetközi szinten a Hajnalhasadás 1. rész már 268 millió dollárnál tart, s valószínűleg ez az epizód is 400 millió körüli eredménnyel fog végezni Amerikán kívül, mint az előző két rész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #7
    miért a rossz vámpírfilmeket nézted?
  • RiSeForMuSiC #6
    Buffy, a vámpírok rémén és Angelen legalább lefordultam néha a székről a röhögéstől, és nem is vették magukat komolyan, habár néha a tragikomédia szintet megütötte mondanivalóval. Azóta nem bírtak olyan vámpírfilmet csinálni, amit végig bírtam nézni.
  • Wittgen #5
    Annak idején az első részt láttam, el is döntöttem, hogy egy okádék. De a 2.-at is meg kellett néznem, mivel az akkori csajpartner ragaszkodott hozzá :)

    Életem egyik legszarabb filmélményei. gagyi alakítások, ótvar f*s párbeszédek, xar sztori, idegesítő karakterek.

    De a csorda szereti...
  • Ry0K3N #4
    lol
  • finizlik #3
    Az én időmben a vámpírok vért szívtam és faszt.
  • tomcsa4 #2
    Talán azoknak való, akiknek nulla a fantáziája? Vannak egy páran.
  • Aldo Moro #1
    Annak idején az első részt láttam, el is döntöttem, hogy a többi nem érdekel. Nem én vagyok a célcsoport. Erre most elcsaltak a lányok, hát bakker... 2 óráig arról volt szó, hogy a csaj szül-e vámpírgyereket, vagy nem. Egyszerűen nem értem, hogy egy ennyire nulla történettel rendelkező filmet, hogy lehet ajnározni.