Szekeres Viktor

Musical lesz a Rockyból

Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó filmklasszikus a Rocky, melyből musicalt készítenek. Stallone alapfilmjét ráadásul nem kis nevek fogják színpadra alkalmazni.

Sylvester Stallone nagy bejelentést tett Németországban, Hamburg városában, mely során kiderült, hogy 2012-ben a városban bemutatásra kerülhet a 65 éves akciósztár egyik legikonikusabb filmjéből, a Rockyból készült színpadi musical. Az 1976-ban készült Rocky indította be igazán Stallone mozis karrierjét, ráadásul a filmben nyújtott teljesítményéért, valamint a forgatókönyvért az Amerikai Filmeakadémia két Oscar-díjra is jelölte őt, ami azért is volt nagy szó, mert Charlie Chaplinen és Orson Wellesen kívül addig senkit nem kapott egyszerre jelölést írói és színészi teljesítményéért. (Bár a film abban az évben hazavihette az Oscart, Stallonét (és a Taxisofőrért jelölt Robert De Nirót is) legyőzte Peter Finch, színész, valamint Paddy Chayefsky, író - mindketten a Hálózatért kaptak szobrot.)

Sly a megrendezésre került sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindig is úgy vélte, hogy a Rocky jó musical-alapanyag, és már nagyon régóta tervezte az adaptációt. A színész elmondása szerint a színpadi történet Rocky Balboa és jövőbeni felesége, Adrian között szerelmi szálra fog koncentrálni. A musicalt Lynn Ahrens, Tony-díjas szövegíró és Stephen Flaherty, zeneszerző fogjja készíteni, és nem csak eredeti zenéket és dalokat fog tartalmazni, hanem Gonna Fly Now főtémát, valamint Survivor Eye Of The Tiger című számát is. A musical producerei között ott lesz Vlagyimir és Vitalij Klicskó is, a két bokszoló fogja felkészíteni a leendő főszereplőt a hiteles alakításra - már, ami annak ökölvívó részét illeti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!