Szekeres Viktor

Régesrég óta várt akciófilmet láthatunk végre

Végre mozikba kerülhet az 1984-es Vörös hajnal feldolgozása, azonban a premierre csak egy év múlva kerül sor, pedig nem valószínű, hogy a filmnek sok esélye lenne a sikerre.

Az MGM újabb régóta halasztott mozifilmje bemutatójának dátumát tűzte ki: a Red Dawn 2012. november másodikán kerül majd bemutatásra. A halasztások miatt a papírforma alapján bukásra ítélt scifi így a Seth Rogen és Barbra Steisand főszereplésével készült komédia, a My Mother's Curse és egy új Disney-animáció, a Wreck-It Ralph ellen fog megküzdeni a nézők kegyeiért.


Az 1984-es Charlies Sheen, Lea Thompson és Patrick Swayze főszereplésével készült Vörös hajnal (Red Dawn) 2009-ben készült feldolgozása az MGM stúdió folyamatos anyagi gondjai miatt csúszott ennyit. Ráadásul a kész filmet utólag újra is kellett vágni, hogy ne a kínaiak, hanem az észak-koreaiak legyenek benne a rosszfiúk. Az új Vörös hajnalt Dan Bradley rendezte, a főbb szereplők között pedig olyanokat láthatunk majd, mint Chris Hemsworth, Josh Peck, Josh Hutcherson, Adrianne Palicki, Isabel Lucas, Connor Cruise és Jeffrey Dean Morgan.

A film története egy amerikai kisvárosról szól, melynek lakói arra ébrednek, hogy ejtőernyősök landolnak utcáikon, akikről kiderül, hogy külföldiek. Idővel tudatosul mindenkiben, hogy Észak-Korea háborút indított Amerika ellen. Csak egy fiatal gerilla csapat veszi fel a küzdelmet a betolakodók ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #5
    ÉK elég sok helyen mumus. A játékok írói előszeretettel foglalkoznak az ő uralmukkal (Tom Clancy és John Millius például)...
  • Zombee #4
    84-ben sem zavart senkit a korrektség, jöttek a vörösök rendesen. Amúgy egy filmet hogy lehet úgy újravágni, hogy Kína helyett Észak-Korea legyen a mumus?

    Az eredeti amúgy teljesen korrekt akciófilm volt, de újraforgatni teljesen fölösleges. Jobb nem lesz, a 84-es változat pedig az amerikaiak félelmeit vette celluloidra. De Észak-Korea alapból nevetséges, Kínával pedig nincs olyan konfliktus.
  • Wittgen #3
    Azért nem volt gáz a film, szó sem volt róla, hogy a tinik lenyomják a ruszkikat egymaguk.

    Ezt meg utálom, hogy a politikai korrektség miatt átszabnak egy filmet. Hisz így már hihetetlen, ÉK soha nem tudná megszállni az USA-t, Kína igen...
  • sad1976 #2
    az eredeti is legalább ekkora gagyi volt. ott a gonosz cccp ellen vette fel 1 iskola pár tanulója a harcot.sikerrel....hahahaha.mekkora esélye lehetne pár idióta usa tininek a specnaz deszantosaival szemben? 0.
  • hunwhite #1
    Komoly történet! LOL:D