Szekeres Viktor

Schwarzenegger feszít egy új magyar film plakátján

Egy kicsit Michael Moore-os és nagyon Morgan Spurlockos, talán így lehet jellemezni Hegedüs Péter Az én Amerikám című filmjét, melyet novemberben mutatnak be a hazai mozis, s melynek plakátja és előzetese is van már.

Az én Amerikám, a Magyarországról Ausztráliába elszármazott magyar filmkészítő, Hegedüs Péter rendező munkája. Hegedüs Amerikához fűződő benyomásaiból, viszonyából kiindulva készített dokumentumfilmet Amerika hatásáról a világpolitikára és a világ lakosainak hétköznapjaira. Ennek keretében bejárja a fél világot, s Iránban, Kínában, Szomáliában kutatja, hogy az emberek életét, hétköznapjait hogyan határozza meg a világ egyetlen szuperhatalma. Hegedüs előbb a kormányzó Arnold Schwarzeneggerrel, majd a regnáló amerikai elnökkel, Barack Obamával szeretne találkozni, hogy eljuttassa neki a világ minden pontjáról összegyűjtött, s neki címzett videóüzeneteket.


A Vertigo Média Kft. november 24-én mutatja be Az én Amerikámat, melynek fenti előzetesében is látni, hogy a komolyabb témákat a KEDD Animációs Stúdió animációs betétjei teszik oldott hangulatúvá. A dokumentumfilmeknek is esélyt adó hazai nézők egyébként már ismerhetik Hegedüs Péter munkáit, a rendező 1999-ben a Nagyapák és forradalmakat, míg 2003-ban az Örökség: Egy halász történetét készítette el.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • maxy182 #3
    Nekem is felkeltette az érdeklődésemet! Kíváncsian várom!
  • Kferro #2
    Valóban érdekesnek tűnik. Kíváncsian várom.
  • ADAMEX9 #1
    Érdekesnek tűnik... lehet, hogy megér egy jegyet.