Szekeres Viktor

Látványos Marsos scifi közeleg

Ha egy filmen Peter Jacksonék WETA Digitalja dolgozik, akkor azt mindenképp érdemes figyelemmel kísérni. A WETA ezúttal ismét egy elsőfilmes rendező mellé állt, aki a The Last Days On Marsot készíti.

A Fifty Percent Grey-ért (3 perces, itt nézhető meg, tanulságos) 2001-ben Oscar-díjra is jelölt rövidfilmes rendező, Ruairi Robinson elkészíti első egész estés mozifilmjét, a The Last Days On Mars című thrillert. A forgatókönyvet Clive Dawson készítette, aki jobbára tévésorozatokban dolgozott eddig (The Bill, Holby városi kórház, Casualty), de ő írta a 2001-es Bunker szkriptjét is.

A projekt nem csak a scifi műfaja miatt lehet sokak számára érdekes, hanem azért is, mert a készítők a különleges digitális effektusokat illetően az új-zélandi WETA-val szerződtek le, amely olyan filmek látványáért felelt, mint a District 9, az X-Men: Első osztály vagy az Avatar). A történet egy, a Marson az utolsó napját töltő úrhajós csapatról szól, akik az indulás előtt egy kőzetmintán élet jeleit vélik felfedezni. Mikor visszamennek a bolygóra újabb mintát vételezni, a legénység egyik tagja lezuhan egy magaslatról és meghal - a testét pedig éppen az űrhajósok által felfedezett létforma éleszti fel, s veszi át fölötte az irányítást. A tervek szerint a The Last Days On Mars forgatása 2012. elején kezdődik el Jordániában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uv #10
    Négyesfogat

    mellesleg így első olvasatra a film sztorija erősen hajaz a Végtelen határok egyik részére. azt hiszem ott is mars volt, de senki nem halt meg csak kiesett nekik az idő, aztán hazaindultak és végig egymást cseszegették, hogy kiben lakik a zidegen. lelövöm a pojént. egy kivételével mindenkiben.
  • Merces #9
    ...vagy paraziták akiknek nincs idegrendszere, és a zsákmányét használják.....elfelejtettem a novella cimét ,jut eszembe abban is beleestek csak többen........
  • pokolfiu #8
    parazita c. film? beugrik? az sem zombis, mégis ismeretlen életforma átveszi az irányítást a test felett...
  • KillerBlue #7
    Red Platen(2000) + Invasion(2007)= The Last Days On Mars
  • endrev #6
    Miért volna feltétlenül zombihistória? Lehet hogy azok az organizmusok értelmesek, kedvesek és okosak. És mondjuk szeretik a Jazz-t.
  • tmk #5
    nimfas, bvalek titeket csak sajnálni tudlak...ilyen kevés képzelőerővel az életetek is elég fekete fehér lehet
  • nimfas #4
    akkor idézek:
    "lezuhan egy magaslatról és meghal - a testét pedig éppen az űrhajósok által felfedezett létforma éleszti fel, s veszi át fölötte az irányítást."

    Nekem ez kb azt jelenti, hogy meghal, majd feltámad és nem önmagát irányítja... ergó élőhalott.... (Zombi)
  • pokolfiu #3
    hát én zombikról nem olvastam egy betüt sem, de még utalást sem láttam...
  • brueni #2
    az az unalmas, hogy még le se forgatták a filmet, egyesek máris leunalmasozzák.
  • bvalek #1
    Már megint űrzombik, unalmas