Szekeres Viktor

A Shrek kvázi folytatása már közel sem olyan érdekes

A Dreamworks nem csak a Shrek, de még saját korábbi animációs filmjeinek a nyitányát sem tudta megközelíteni a Csizmás, a kandúrral, melyet pedig még 3D-s emelt helyárak is segítettek.

Amerikában pénteken mutatta be a Dreamworks stúdió a Csizmás, a kandúr (Puss in Boots) című filmet, amely majdnem 4000 moziban első blikkre csalódásnak tűnő 34 millió dollárt tudott összekaparni a hétvégén Amerikában. Ez az eredmény nem csak a Shrek korábbi teljesítményétől marad el messze (a főszereplő mégiscsak a Shrekből érkezett), de még az idei, mindenféle előzménytörténet nélkül rendelkező animációs filmekétől is, ld. Rio vagy Rangó - utóbbi ráadásul 3D-s vetítések nélkül volt képes majdnem 40 milliós nyitányra.


Persze a Dreamworks becsületére legyen mondva, hogy az elmúlt hónapokban a piacfelmérést követően nem is voltak sokkal nagyobb elvárásai a stúdiónak, ráadásul a kezdés még így is könnyed első helyet jelentett. A nagy kérdés csak az, hogy a film milyen tempóban fogja veszíteni hétről-hétre a nézőket, hiszen ha jók a néző vélemények, akkor még az is előfordulhat, hogy egy második részre is elegendő lehet a bevétel, de ilyen még a tavalyi Megaagy után sem merült fel, pedig az sokkal több embert érdekelt.

Dreamworks-animációra egyébként 2006 óta nem váltottak ilyen kevesen jegyet, éppen ezért nem meglepő, hogy a stúdió részvényeinek árfolyama hétfőre 8%-ot esett, így az járt jót, aki számított a film gyenge kezdésére, s ennek megfelelően alakított opcióit. A Csizmás, a kandúr magyar premierjére december elsején kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spike0007 #5
    55 milla eddig ebből 38 milla amerika. Eleve a Shrek 3 óta az emberek nem bíznak annyira a franchiseban. S a Shrek befejező része hiába lett jobb, a bizalmatlanság maradt. Azonban a rottenen és imdb-n látszik hogy ez bizony egy nagyon jó kis mese lett. Kritikusok nézők egyaránt dicsérik, a jó hír meg terjed, be fog indulni ez! Kicsit lassabban kezdett de be fog indulni.:)
  • kalapos01 #4
    Persze, hogy gyengébben, de a Shrek ennél háromszor jobban teljesített valamikor. Azt ne mondd, hogy az a természetesen, hogy egy ismert és kedvelt figurára épülő rajzfilm nem indul előnnyel egy teljesen új figurára épülővel.
  • Etinger #3
    Azért a spinoffok többnyire gyengébben teljesítenek mint ahonnan kiváltak. NCIS nem ér.
  • kalapos01 #2
    Éppen egy spinofftól gyenge. Ha valami random Dreamworks lenne, akkor esetleg elfogadható lenne. Esetleg.
  • Etinger #1
    Egy spinofftól ez még egészen jó eredmény. Nem kimagasló, de nem is átlagon aluli. Szolid siker ez, ami esetén 50-50% egy folytatás elkészülte.