Szekeres Viktor

Film lesz a Trónok harca írójának scifijéből

Még nem tudni, hogy tervezik megfilmesíteni a George R.R. Martin szerkesztette Wild Cards-ot, de mindenképpen biztatóan hangzik az alternatív Földön játszódó történet, ahol egy vírus hatására az emberek mutánsokká és szuperlényekké válnak.

A nemrég alakult Syfy Films megvásárolta a Trónok harca írójának, George R.R. Martinnak a 22 része szuperhősös antológiájának, a Wild Cards-nak a megfilmesítési jogait, adta hírül a The Wrap - a tervek szerint egy visszafogott, közepes költségvetésű adaptációban gondolkodik a stúdió. A tervek szerint a könyvsorozat egyes részeit szerző Martin, valamint a szériában ugyancsak közreműködő Melinda M. Snodgrass írná a Wild Cards forgatókönyvét, s mindketten executive produceri tisztséget töltenének be a film mellett.

Az 1987-ben elindult sorozat első két kötetében egyazon univerzumban játszódó, de különböző írók tollából származó történetek voltak, melyeket Martin szerkesztett egymás mellé, s írt hozzájuk átkötéseket. A folytatásban viszont akadtak mozaikregények is a szériában, ahol több író által írt röbvid történeteket fontak össze egy nagy, több szálas, epikus sztorivá.

A Wild Cards egy alternatív univerzumban játszódik, melyben a II. világháború után egy idegen vírus terjed szét New York City fölött. E vírus módosítja az emberi DNS-t, aminek hatására a fertőzöttek 90%-a meghal, azonban 9%-ukból deformálódott lény lesz (Dzsókerek), míg 1%-uk szupererővel ruházódik fel (Ászok).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotyoka #1
    Jó de min 2,5 órásnak kell lennie