Szekeres Viktor

Talált videókamerás katasztrófafilm fog sokkolni minket

Bár idén a "talált videókamerás" mozifilmekre elég felemásan reagált a közönség (az Apollo 18 megbukott, a Paranormal Activity nagy siker lett), Hollywood továbbra is bízik a műfajban. A következő vállalkozásuk egy katasztrófafilm lesz.

A Deadline információi szerint a New Line Cinema 300 ezer dollárért megvette a Category Six című film spec szkriptjét, azaz spekulatív forgatókönyvét, melyet John Swetnam nem stúdiómegrendelésre írt, hanem abban a reményben, hogy valamelyik producer vagy stúdió lecsap rá. Swetnamnek mostanában szerencséje van az ilyen forgatókönyvekkel, hiszen nem is olyan régen adta el Evidence című szkriptjét a Bold Filmsnek - a film egy talált videókamerás thriller egy benzinkúti mészárlásról.

Swetnam minden bizonnyal rengeteg fantáziát lát a még mindig újszerűnek és ritkán alkalmazottnak tűnő műfajban, hiszen a Category Six is talált videókamerás film lenne, mégpedig katasztrófafilm. A képanyagot a történet szerint videókamerákkal és mobiltelefonokkal készítette egy csoport középiskolás, akik az amerikai történelem egyik legpusztítóbb tornádóját próbálják túlélni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #5
    Félreértés ne essék, akciójelenetknél teljesen OK.
    A Rályennél ráadásul nem is annyira a kézikamerázás volt az újszerű, hanem hogy előszedtek valami régebbi kameratechnikát, (ehhez te jobban értesz) aminél pl a nagyon gyors mozgásoknál sem mozdult be a kép, hanem olyan tűéles volt, mint amikor az emberben 10000-rel dübörög az adrenalin és a másodpercek perceknek tűnnek.

    Ne ezzel akarják már a feszültséget megteremteni, amikor pl csak két fazon beszélget, arra ott vannak az olyan maradi dolgok, mint színészi játék, jó szövegek, esetleg megfelelő bevilágítás.
    De OK megértem én a kamerarángatrás az tényleg ingyért van.
    Amúgy én szeretem a trash műfajt, csak nálam ha egy rendező ehhez az olcsó fogáshoz nyúl, akkor egyből át is kerül oda az alkotása, és roppant sokat kell nálam letenni az asztalra, hogy onnan kikerüljön.

    A District 9 pl. végig ilyen kézikamerás volt, csak ott mellette ott volt az újszerű sztori, jó karakterek, meg kibaszott jól megkomponált rahedli akció.
  • hurkaur #4
    helyesen: katasztrofa film
  • Zombee #3
    Tornádóról lehet forgatni az egyik legrosszabb filmet.
  • winnie #2
    és a kamerarángatásos nem trash-ektől?

    más a kamerarángatás és más az, ami kézikamerás, vagy egyéb dokumentarista dolog - ld. ryan közlegény vagy a bourne, illetve a vészhelyzet vagy a rec.

    s nem hiszem, hogy én vagyok az egyedül kivétel, aki szerint az ilyen megoldással operáló sokkal hangulatosabbak, vagy nem tudom, mi a jó szó rá, élethűbb, de sokkal jobban be tud rántani az ilyen., mint a kicentizett plánok. mondjuk nyilván ez egy belső dolog is, hiszen van, aki rögtön kiakad, hogy kézikamerás valami, más pedig észre sem veszi.
  • NEXUS6 #1
    Kár hogy behányok az ilyen kamerarángatásos trashmúviktól. A BSG-ből is ezért is csak max 20 perceket tudtam néni.

    Az L.A. inváziós mozifilmen is ott anyáztunk hangosan a haverral a nézőtéren. Pl amikor két muki beszélget egy irodában, akkor minek kell ezt csinálni, mintha az évszázad tornádója rázná az épületet, amikor már egy 10 000 Ft-os occsó Samu fényképezőn, vagy akár egy telón is van kézremegés stabilizátor?