Szekeres Viktor

A Halálos iramban sztárja a B13: A bűnös negyed feldolgozásában

Luc Besson elkészíti a B13: A bűnös negyed amerikai verzióját, méghozzá Paul Walkerrel a főszerepben. A másik főszereplő a francia filmből ismert David Belle lenne.

A Deadline értesülései szerint a Halálos iramban-filmek egyik sztárja, Paul Walker tárgyalásokat folytat a B13: A bűnös negyed amerikai feldolgozásának producereivel. A tervek szerint az amerikai változat címe Brick Mansions lenne, a forgatókönyvet az eredeti francia verziót is író Luc Besson készítette az Elrabolva írójával, Robert Mark Kamennel. A készítők elképzelése szerint Paul Walker mellett a másik főszereplő az a David Belle lenne, aki az eredeti B13-ban és annak folytatásában is főszereplő volt - és őt tartják a parkour egyik atyjának is. (Bár több hollywoodi színész neve is felmerült a szerepre, Besson ragaszkodott Belle-hez, nélküle nem ment volna bele a remake-be.)


A Brick Mansions egy amerikai városban játszódna, minden valószínűség szerint Chicagóban, Walker pedig egy beépített nyomozót alakítana, aki egy kábítószer-kereskedő által ellopott tömegpusztító fegyvert keres. A drogdíler a Brick Mansions nevű gettóban húzta meg magát, így hősünk segítséget kér egy olyan embertől, aki úgy ismeri a terepet, mint más a tenyerét. A forgatás jelen állás szerint még a Halálos iramban 6 előtt lezajlana, így Walkernek sem okozna gondot a két filmben való szereplés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #6
    Nem jelent semmit, a Jöttünk, láttunk, visszamennénk c. film első részét újrafeldolgozták az eredeti főszereplőkkel, de New Yorkban. De nem ezért lett szar.

    Talán még a True Lies volt olyan francia film feldolgozása, ahol jobb lett a remake.
    Az egy Indian Párizsban amcsi verziója sírni valóan pocsék lett, pedig jó színészek voltak benne ...

    Egyébként én valamiért mindig is esküdni mertem volna, hogy az Ötödik elem főszerepét Jean Renora írták. ;)
  • winnie #5
    "szinte minden népszerű európai filmet megcsinálnak amerikaira, "

    olvasd el, hogy mit írsz elküldés előtt, mert elég nagy butaságok kerekedhetnek ki belőle, mert nyilván azt akartad írni, hogy szinte alig csinálnak meg népszerű európai filmet amerikában. sokkal, de sokkal kevesebbet, mint mondjuk 2000-ben.

    ami nagy kár. hogy miért? kezdd el összeszámolni, hogy hány népszerű európai filmet láttál mostanában. és hány amerikait. vagy, ha te vagy a kivétel, akkor kérdezd meg valakitől.

    "olyan ez a felfogás, mintha amerika lenne a világ közepe és ami nem onnan indul ki az elb*szott lehet csak és meg kell csinálni újra..."

    ejha, ennyire azért ugye nem vagy buta?:) gondolom viccből írtad.

    ami siker, azt bárhol feldolgozhatják, ahol úgy gondolják, hogy a helyi verzió sikeresebb lehet az eredetinél. japán, spanyolország, mexikó, törökország is dolgozott fel mostanában amerikai filmet. a legutóbbi jó kritikákat kapó magyar mozgókép is izraeli feldolgozás. és nem azért, mert magyarország a világ közepének érzi magát.

    amerika magának csinálja elsősorban a feldolgozásokat. ha valaki megveszi tőlük, akkor örülnek. tehetnek ők arról, hogy szinte mindenki csak amerikai filmeket néz?

    nem amerika hiszi, hogy a világ közepe, hanem például a magyar mozizók.
  • nlght #4
    az amerikai taxi egy rakás sz*r volt, de nem ez a feldolgozás volt az első, szinte minden népszerű európai filmet megcsinálnak amerikaira, szánalmas... olyan ez a felfogás, mintha amerika lenne a világ közepe és ami nem onnan indul ki az elb*szott lehet csak és meg kell csinálni újra...
  • freemanone #3
    Egy pillanatra furcsán néztem a cikkre, mivel megijesztett, hogy elbasszák egyik kedvenc filmemet egy ócska remake-el. Viszont a cikk olvasása után... Luc Besson nevét látva, valamint, hogy ragaszkodik Belle-hez még van esélye, hogy jó kis akciót hozzanak ösze.
  • Zaraki Kenpachi #2
    Nem láttam az amerikai Taxit, de egy jó szót nem halottam róla. Félő itt is ez lesz a B13 úgy jó ahogyan van. Baromi látványos és pörgős akció film mind ez CGI és kötelek nélkül.

    A B13 folytatása megfog jelenni hazánkban? Az baromi jó film lett, és a storyja is az lett.
  • KRTuning #1
    nekem az amerikai taxi után a fúziókból elég is volt ilyen téren