Szekeres Viktor

Szégyen: itt az "szuperkorhatáros" film előzetese

Amerikában NC-17 besorolást kapott Steve McQueen második filmje, a Shame. A magyar forgalmazóval még nem rendelkező alkotás az elmúlt pár évben az első nagyobb film, mely e megtiszteltetésben részesült.

Ahogy az várható volt, az NC-17 korhatár-besorolást kapta meg a Shame (magyarul: Szégyen) című Steve McQueen-film, melynek főszereplői Michael Fassbender, Carey Mulligan és James Badge Dale. A filmet Amerikában december másodikán fogják bemutatni, s bár a hazai premierről egyelőre még nincs hír, de az ínyencek már lehet, hogy látták, hiszen jó pár fesztivált járt meg a Shame, melynek története egy manhattani férfiról szól, aki amikor csak lehet a szexuális kielégülést kutatja.


Az NC-17 korhatár-besorolás Amerikában igen ritka, hiszen úgy tartják, hogy megöli a filmet, ha 17 éven aluliakat semmilyen körülmények között nem engednek be a vetítésekre. (Az R-kategóriás filmeket felnőtt kísérővel megnézhetik a 17 évnél fiatalabbak is.) Amerikában minden idők legsikeresebb NC-17 mozifilmje a Showgirls volt, de Paul Verhoeven filmje is csak 20,3 millió dollár bevételt hozott. A toplista második és harmadik helyén két 1990-es film áll: a Henry és June 11,5 milliós, míg A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője című Greenaway 7,7 milliós bevétellel zárt. Amerikában, 100-nál több moziban utoljára 2007-ben az Ang Lee-féle Ellenséges vágyakat (Lust, Caution) mutatták be, mely csak 4,6 millió dollárra volt jó, de Amerikán kívül 62,5 milliót bevételezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #10
    "Szóval, nevetséges ez az álprűdség Amerika részéről."

    Olyan jó lenne, ha tudnád, hogy miről beszélsz. Mivel angol a film, ezért nem csak egy szál kivillanó van. A Shame eléggé explicit, folyamatosan egy szál farokban rohangálástól kezdve, meleg szopáson át minden van benne. Ha szerinted ez érdeki a 13-14 éveseket, akkor elég perverz a fantáziád és valószínűleg pap vagy.
  • kalapos01 #9
    Meg Anglia meg kábé a világon mindenhol.
  • lcee #8
    Milyen megtévesztő neve van
    Steve McQeen
    nem ugyanaz mint a régi filmekből megismert (és nem is hasonlít :) )
    Steve McQueen
  • lcee #7
    De azt nem hogy a legtöbb videomegosztó oldal (youtube-al az élen) le van tiltva munkahelyi gépeken, központilag... :(
  • lcee #6
    Én rengeteg cici látványát fel tudom dolgozni :D
  • pokolfiu #5
    ez olyan erotikus drámának tűnik elsőre, érdekes koncepció....
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Nyugodtan állíthatom, hogy manapság majd' minden "sikeres" amcsi filmben - kivéve a képregény adaptációkat - megvillan minimum egy női/férfi popó/cici...
    Szóval, nevetséges ez az álprűdség Amerika részéről.
  • maxy182 #3
    Hát én azért várnék ezzel, míg nem láttam a filmet! Lehet, h hardcore pornóval van dolgunk... :D
  • Skynet #2
    Amerika....
  • Kensin #1
    Aaaaha, szóval a pucérnénis filmekre keményebb a korhatár, mint a vérengzősekre? A kihulló beleket megnézheti a gyerek ha apuci beül, de a fedetlen melleket nem, mert biztos sokkot kapna